To Web γιορτάζει 25 χρόνια [Video]

Web

Στις 12 Μαρτίου του 1989 ο Sir Tim Berners-Lee, ο άνθρωπος που γνωρίζετε ως ο εφευρέτης του Internet, πρότεινε για πρώτη φορά τη βελτίωση της ροής των πληροφοριών μέσω ενός «ιστού» σημειώσεων με συνδέσμους μεταξύ τους. Ξεπερνώντας κάποιες αρχικές δυσκολίες και δυσπιστία γεννήθηκε λίγο αργότερα μέσα από το CERN ο Παγκόσμιος Ιστός χάριν στην προσωπική δουλειά του Sir Tim Berners-Lee.

Έκτοτε, η σημασία και ο ρόλος που διαδραματίζει το Internet στην καθημερινότητά μας είναι πρόδηλος. Το 40 τοις εκατό των ανθρώπων στη Γη συνδέονται μεταξύ τους μέσω του Internet, έχει αλλάξει η πρόσβαση και ο τρόπος στην εκπαίδευση και έχουν παραχθεί τρισεκατομμύρια ευρώ οικονομικής αξίας. Και είμαστε ακόμα στην αρχή.

Η ανοιχτή, χωρίς ιεραρχία και χωρίς επίκεντρο φύση του Internet έχει επιτρέψει τη δημιουργία ενός ενιαίου μέρος πληροφοριών χωρίς όρια. Υπάρχουν, ωστόσο, πολλά που πρέπει να γίνουν ακόμα. Μερικά από τα ερωτήματα που θέτει ο Sir Tim Berners-Lee αφορούν την ανάγκη θέσπισης ενιαίων προτύπων που θα υιοθετηθούν από όλους, τη σύνδεση και του υπολοίπου 60 τοις εκατό του πληθυσμού στο Internet, καθώς τη διασφάλιση ενός επιπέδου ελευθερίας και προστασίας των προσωπικών μας δεδομένων.

Μέσα από το webat25.org μπορείτε να ενώσετε τις φωνές σας υπέρ ενός ανοιχτού και ελεύθερου Internet για όλους και να δώσετε τις δικές σας ευχές για την πολύ σημαντική αυτή επέτειο των 25 χρόνων.

Loading