Το WeTransfer ετοιμάζει κάτι σαν μουσική υπηρεσία με αποκλειστικό υλικό

WeTransfer-Music-Player-preview

Η δημοφιλής πλατφόρμα ανταλλαγής αρχείων WeTransfer ανακοίνωσε τα σχέδια της για το λανσάρισμα μουσικής "λύσης" στις αρχές του 2016, η οποία θα λειτουργήσει περισσότερο ως εργαλείο προώθησης για τους καλλιτέχνες παρά ως ανταγωνιστική υπηρεσία τύπου Spotify ή Apple Music.

Η WeTransfer είχε συνεργαστεί στο παρελθόν με διάφορους μουσικούς, όπως ο Prince, για την παροχή αποκλειστικών downloads και φανταζόμαστε ότι κάπως έτσι θα είναι η λειτουργία αυτής της "λύσης".

Σύμφωνα με τον Maarten Kadiks, στέλεχος της WeTransfer,

"Θα μπορούσατε να το δείτε σαν ένα κανάλι marketing, αν και δεν μου αρέσει η χρήση της λέξης marketing για τους δημιουργούς. Οι καλλιτέχνες θα μπορούν να οργανώσουν μια πλήρως στοχευμένη καμπάνια για να προωθήσουν κάποιο νέο τραγούδι ή album στους χρήστες, έτσι ώστε να δουν πόσο σημαντική είναι η επίδραση μας σαν εταιρεία"

Επομένως, δεν περιμένουμε κάποια μπάρα αναζήτησης για να βρίσκουμε υλικό, αλλά αντίθετα θα έχουμε στη διάθεση μας ένα σύστημα streaming για αποκλειστική μετάδοση νέων κυκλοφοριών. Η WeTransfer βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με διάφορους καλλιτέχνες, όπως η Madonna και ο Justin Bieber για την παροχή τέτοιου αποκλειστικού υλικού.

[via]

Loading