Τι ακριβώς είναι τα memes; [Infographic]

ku-xlarge-4

Όλοι έχουμε συναντήσει εκατοντάδες memes στο Internet, άλλα χαριτωμένα και άλλα αστεία, δίχως όμως να γνωρίζουμε πολλά πράγματα για την ιστορία τους. Ο όρος meme προέρχεται από την ελληνική λέξη “μιμίδιο” και εισήχθη για πρώτη φορά το 1976 από τον Richard Dawkins και το βιβλίο του ‘The Selfish Gene’ κατ’ αναλογία προς το γονίδιο, τη βασική μονάδα γενετικής πληροφορίας.

Τα μιμίδια αποτελούν θεμελιώδεις μονάδες πολιτισμικής κληρονομιάς (τραγούδια, τρόπους συμπεριφοράς, μόδα, επιστημονικές ιδέες, θρησκευτικές πεποιθήσεις κ.α.) που μεταδίδονται από τον ένα στον άλλο.

Περισσότερα για τα memes θα βρείτε στο παρακάτω Infographic. Click για Full Size:

ku-xlarge-5

This entry was posted in Internet. Bookmark the permalink.
 • panda

  Επί τη ευκαιρία, επειδή πονάνε τα αυτιά μας συχνά, η λέξη διαβάζεται “μιμ”, όχι “μεμε”.

 • Yortez

  Οντως ειναι πολυ ενοχλητικο..Οπως και την Νάικη που ερχεται ο αλλος ο κατσικανθρωπος και την λεει Νάικ. ‘Η αυτοι που λενε “θελω μια φωτοτυπια σε χαρτι Αλφα τεσσερα”…Τι αλφα τεσσερα ρε κακομοιρη! Εϊ φορ λεγεται ρε νεατερνταλ μπουρτζοβλαχε…

 • Gaslaga

  Πόσο γκαομπίο είσαι βρε Yortez. 1) Nike = νάικ και όχι νάικι. Όπως bike = μπάικ και και όχι μπάικι. Απλά από κλασσική αμερικανιά το λένε νάικι, λανθασμένα. Και ΝΑΙ το Α4 (εϊ4) μεταφράζεται σε αλφα4, όσο και να σε εκπλήσει.

 • Gaslaga

  Μα ειλικρινά, θες να μου την πεις με ποσταρίσματα από αρθρα που βρήκες στο google? Και δεν έκανες καν τον κόπο να διαβάσεις τα σχόλια από κάτω; Σου ξαναλέω λοιπόν, γιατί εσένα πονάνε τα μάτια σου αλλά εμένα τα αυτιά μου. Nike, bike , mike είναι με αϊκ. Απο καθαρή αμερικανιά το λένε ναϊκι. Και αν το έβγαλαν από το Ελληνικό Νίκη όπως λέει το πρώτο άρθρο που ανακάλυψες στο googleanswers (φοβερή πηγή by the way) θα έπρεπε να το έχουν Nicki. Το να γράφουν κάτι με τον ένα τρόπο οι αμερικάνοι και να το προφέρουν με άλλο δικό τους είναι κάτι που το συνηθίζουν.