WhatsApp, ξεπέρασε τους 430 εκατ. χρήστες και τα 50 δισ. μηνύματα καθημερινά


WhatsApp

Πάνω από 430 εκατομμύρια χρήστες ανακοίνωσε ο Jan Joum, διευθύνων σύμβουλος σε μια από τις δημοφιλέστερες εταιρείες messaging αυτή τη στιγμή στον πλανήτη, σε ομιλία του σε συνέδριο στη Γερμανία. Ο λόγος για το WhatsApp, μια εφαρμογή για iOS και Android μεταξύ άλλων, μέσω της οποίας οι χρήστες ανταλλάσσουν περίπου 50 δις μηνύματα καθημερινά.

«Όχι διαφημίσεις, όχι τεχνάσματα», ανέφερε συγκεκριμένα ο Koum αφήνοντας αρκετές σπόντες στις «εξαφανιζόμενες φωτογραφίες» του Snapchat. «Το σημαντικό πράγμα είναι να εστιάσουμε στο messaging. Εάν οι άνθρωποι θέλουν να παίζουν παιχνίδια υπάρχουν πολλές άλλες ιστοσελίδες αλλά και πολλές εταιρείες που κατασκευάζουν υπηρεσίες γύρω από τη διαφήμιση».

Απέφυγε, βέβαια, να αναφερθεί με αριθμούς στο κατά πόσο επικερδής είναι η εταιρεία αυτή τη στιγμή. «Βγάζουμε λεφτά αλλά το σημαντικό αυτή τη στιγμή δεν είναι αυτό», δήλωσε χαρακτηριστικά. «Κάποια στιγμή θα επικεντρωθούμε σε αυτό αλλά σήμερα ο στόχος μας είναι να κάνουμε το WhatsApp μια υπηρεσία που λειτουργεί».

Η εταιρεία έχει σκοπό να αναδειχθεί σε μεγάλη δύναμη απορρίπτοντας οποιοδήποτε σενάριο εξαγοράς. Αυτή τη στιγμή απασχολεί 50 άτομα - εκ των οποίων οι 25 είναι μηχανικοί και οι 20 στην υποστήριξη γλωσσών - και κύρια πλατφόρμα είναι το Android, στο οποίο είναι ευκολότερος ο πειραματισμός με νέες λειτουργίες και επειδή έχουν περισσότερους χρήστες σε αυτό.

Τέλος, ο Koum στάθηκε και στο προσωπικό απόρρητο. «Δεν συλλέγουμε προσωπικές πληροφορίες», ανέφερε δίνοντας μεγάλη έμφαση στο γεγονός ότι θέλουν να ξέρουν όσο το δυνατόν λιγότερα για τους χρήστες έτσι ώστε να παρέχουν μια αίσθηση ασφάλειας και προστασίας.

Κατεβάσετε το WhatsApp δωρεάν για ένα χρόνο (συνδρομή $0.99/χρόνο από εκεί και πέρα) από στην ιστοσελίδα της εταιρείας εδώ.

[via TechCrunch]

Loading