Michael Doyle: Εγώ δημιούργησα το Διαδίκτυο!

Στα δικαστήρια έστειλαν πρόσφατα τον εφευρέτη του Παγκοσμίου Ιστού (World Wide Web), Tim Berners Lee, οι ισχυρισμοί ενός άντρα ονόματι Michael Doyle ότι η εταιρεία του έχει στη διάθεσή της πατέντες της ίδιας τεχνολογίας.

Όπως ισχυρίζεται, ο ίδιος -μαζί με δύο συνεφευρέτες- δημιούργησε το Διαδίκτυο όταν βρισκόταν στο University of California το 1993· ένα χρόνο αργότερα κατέθεσε αίτηση για πατέντα (δείτε την εδώ) η οποία τελικά κατοχυρώθηκε το 1998.

Προς το παρόν η εταιρεία του, Eolas Technologies, έχει καταθέσει μηνύσεις εναντίον δεκάδων ιντερνετικών κολοσσών -συμπεριλαμβανομένων των Google, Yahoo και Microsoft- για πατέντες που αφορούν καθημερινές λειτουργίες του διαδικτύου, όπως είναι η παρακολούθηση online videos ή η αυτόματη εμφάνιση προτεινόμενων αποτελεσμάτων αναζήτησης κατά την πληκτρολόγηση.

Μάλιστα, το 2003 η Eolas Technologies πέτυχε σπουδαία νίκη επί της Microsoft κερδίζοντας το αστρονομικό ποσό των $521 εκατομμυρίων, αν και τελικά έπειτα από συμβιβασμό έλαβε $100 εκατομμύρια. Αυτή τη στιγμή η εταιρεία στεγάζεται σε ένα μικρό γραφείο (δύο δωματίων) και έχει μόνο έναν full-time εργαζόμενο. Σε περίπτωση, όμως, που δικαιωθεί, μεγάλες εταιρείες του Διαδικτύου θα υποχρεωθούν να της καταβάλουν αρκετά δισεκατομμύρια δολάρια!

Μέχρι σήμερα, ως δημιουργός του Παγκοσμίου Ιστού θεωρείτο ο βρετανός Tim Berners Lee, στον οποίο αποδίδονται και άλλα σπουδαία επιτεύγματα όπως η επινόηση του πρωτοκόλλου http και του URL, η δημιουργία του πρώτου προγράμματος περιήγησης (browser) και του πρώτου server και τέλος η επινόηση της γλώσσας HTML.

[πηγή mashable]
Loading