WikiLeaks: Η κυβέρνηση της Κίνας πίσω από την επίθεση στην Google!

Μέχρι τώρα σίγουρα θα έχετε ακούσει ή διαβάσει σχετικά με τη δημοσίευση των 251.287 διπλωματικών εγγράφων (τα λεγόμενα "cables") από την ιστοσελίδα WikiLeaks. Πέρα από τις πολύ σοβαρές αποκαλύψεις, σχεδόν για οτιδήποτε "περίεργο" έχει συμβεί παγκοσμίως την τελευταία δεκαετία, αποκαλύφθηκε και το ποιος βρισκόταν πίσω από την επίθεση στην Google τον περασμένο Ιανουάριο.

Ίσως θα θυμάστε ότι η Google είχε απειλήσει με αποχώρηση από την Κίνα, καθώς είχε καταφέρει να εντοπίσει την επίθεση στους λογαριασμούς του Gmail, κατηγορώντας την Κινέζικη κυβέρνηση! Τώρα έρχεται η επιβεβαίωση από το WikiLeaks, έγγραφο του οποίου ονομάζει ως υπεύθυνο της επίθεσης το Πολιτικό Γραφείο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας.

Η ίδια ομάδα είναι υπεύθυνη και για την ηλεκτρονική επίθεση σε αρκετές Αμερικανικές εταιρίες από το 2002 και έπειτα, καθώς και για το άνοιγμα του λογαριασμού email του Δαλάι Λάμα! Σύμφωνα πάντα με το έγγραφο του WikiLeaks, η κυβέρνηση της Κίνας συνέταξε μια ομάδα 24 ατόμων (κυβερνητικά στελέχη, hackers, ειδικοί ασφαλείας) για αυτή τη συντονισμένη επίθεση.

Μπορείτε να δείτε όλα τα έγγραφα  του WikiLeaks που έχουν δημοσιευθεί μέχρι τώρα, στην ιστοσελίδα της Guardian.

Loading