Windows 11 Moment 5: Διαθέσιμη η νέα ενημέρωση, ποια νέα χαρακτηριστικά φέρνει

Όπως αναμενόταν, η Microsoft ανακοίνωσε επίσημα το update Windows 11 Moment 5. Η ενημερωμένη έκδοση διανέμεται πλέον σταδιακά στους seekers και η Microsoft σχεδιάζει να ενεργοποιήσει πλήρως τα νέα χαρακτηριστικά με τις προαιρετικές ενημερώσεις που θα δούμε μέσα στον Μάρτιο του 2024. Οι συσκευές που πληρούν τις προϋποθέσεις θα λάβουν αυτόματα την ενημέρωση Moment 5 στις 9 Απριλίου 2024, στο πλαίσιο της Patch Tuesday του Απριλίου.

Το Windows 11 Moment 5 είναι μια σχετικά μικρή ενημέρωση που επικεντρώνεται στη βελτίωση της προσβασιμότητας, της κοινής χρήσης, του Windows 365, του screen casting, των ρυθμίσεων του Windows κ.λπ. Η ενημερωμένη έκδοση περιέχει επίσης βελτιώσεις για το Windows Autopatch για να δώσει στους IT διαχειριστές περισσότερο έλεγχο και να βελτιώσει τη διαχείριση των ενημερώσεων.

Τα νέα χαρακτηριστικά του Windows 11 Moment 5

  • Η φωνητική πρόσβαση υποστηρίζει τώρα περισσότερες γλώσσες, προσαρμοσμένες εντολές και πρόσθετες ενέργειες.
  • Ο αφηγητής σας επιτρέπει τώρα να κάνετε προεπισκόπηση φυσικών φωνών, να χρησιμοποιείτε μια νέα συντόμευση πληκτρολογίου για περιγραφές εικόνων και πολλά άλλα.
  • Το Windows σας επιτρέπει πλέον να μοιράζεστε περιεχόμενο με περισσότερες εφαρμογές.
  • Το Windows μπορεί να προτείνει screen casting όταν κάνετε multitasking και χρήσιμες συνδέσεις αν έχετε προβλήματα με τη σύνδεση.
  • Το Snap Layouts μπορεί να προβλέψει ποιες εφαρμογές θέλετε να τοποθετήσετε και σε ποια διάταξη.
  • Νέα χαρακτηριστικά για το Windows 365, όπως μια αποκλειστική λειτουργία, έλεγχος ταυτότητας χωρίς κωδικό πρόσβασης, γρήγορη εναλλαγή λογαριασμών και πολλά άλλα.

Οι νέες δυνατότητες του Copilot θα αρχίσουν να διατίθενται στα τέλη Μαρτίου, επιτρέποντας νέες δυνατότητες, όπως το να μπορείτε να ζητήσετε από το AI chatbot να ενεργοποιήσει τη λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας ή να ξεκινήσει λειτουργίες προσβασιμότητας, όπως ο Αφηγητής ή ο Μεγεθυντικός φακός. Το Copilot θα μπορεί επίσης να δείχνει τα διαθέσιμα δίκτυα Wi-Fi, τον αποθηκευτικό χώρο, ακόμα και να αδειάζει τον κάδο ανακύκλωσης.

Περισσότερες λειτουργίες με τεχνητή νοημοσύνη έρχονται επίσης στην ενσωματωμένη εφαρμογή Photos. Μια νέα λειτουργία Generative Erase θα σας επιτρέπει να αφαιρείτε ανεπιθύμητα αντικείμενα από μια φωτογραφία, απλά επιλέγοντάς τα και διαγράφοντάς τα. Είναι παρόμοια με το Magic Erase στις συσκευές Google και Samsung. Το Clipchamp, το πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο της Microsoft, αποκτά επίσης τη δυνατότητα αφαίρεσης άβολων σιωπών από ένα βίντεο.

[Microsoft]

Loading