Windows 8.2 / 9 Concept: Μια ενδιαφέρουσα πρόταση για την επόμενη έκδοση

windows_9_concept_1

Είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι η Microsoft θα αναβαθμίζει το λειτουργικό σύστημα Windows ανά τακτά χρονικά διαστήματα, έτσι ώστε να διορθώνει γρήγορα όποια προβλήματα ή παραλείψεις ενοχλούν τους χρήστες (π.χ επαναφορά Start button στο Windows 8.1 update).

Ήδη γνωρίζουμε ότι με το επόμενο μεγάλο update (κωδική ονομασία Threshold) θα επαναφέρει το Start menu, αλλά υπάρχουν ακόμη πολλά που θα μπορούσαν να βελτιώσουν τη συνολική εμπειρία χρήσης ή τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται ο σχεδιαστής Andrew Ambrosino στο concept του για το Windows 8.2 (ή Windows 9).

Σύμφωνα με τον Ambrosino, η Microsoft πρέπει να επικεντρωθεί στα μικρά πράγματα που ενοχλούν ή ενθουσιάζουν τον χρήστη. Εκτός από το Start menu, η Microsoft θα μπορούσε να βρει έναν τρόπο συνύπαρξης των δύο UIs προσφέροντας στον χρήστη τη δυνατότητα να ανοίγει το Metro UI σε κάποιο παράθυρο μέσα στο κλασικό περιβάλλον.

Επίσης, θα ήταν καλό να μπορεί ο χρήστης να ανοίξει δύο εφαρμογές Metro UI ταυτόχρονα σε μία οθόνη, ιδιαίτερα στην περίπτωση που χρησιμοποιεί μεγάλη οθόνη, ενώ θα πρέπει να βελτιωθεί σημαντικά η λειτουργία “Play To” για αποστολή περιεχομένου και αναπαραγωγή σε Xbox ή άλλη Windows συσκευή.

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Concepts, Software, Windows 8. Bookmark the permalink.
 • George Loupis

  EPITELOUS AS EPANAFEROUN TO START BUTTON..GIA NA TA KANO EGKATASTASI…,.,

 • Alex

  Τα 8.1 το έχουν ήδη από τον Οκτώβρη. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα Windows και ο χρόνος εκκίνησης είναι απίστευτα γρήγορος.

 • Start υπάρχει ήδη από τα 8.1. Στα 8.0 επίσης υπήρχε αλλά “αόρατο”.
  Τα 8(.Χ) είναι πολύ καλά και γρήγορα Windows.

 • James Enk

  τα windows 8 τρέχουν μια χαρά είδικα μετα τη αναβάθμιση σε 8.1

 • George Loupis

  ENNOEITE OTI EINAI GRIGORA SAN WINDOWS…EXO DEI DIAFORESKAI POLLA
  BENCHMARKS

 • Δημήτρης

  Άλλο Start Button και άλλο Start Menu! Στα 8.1 απλά επανέφεραν το button που ανοίγει το Metro UI… Σκέτη κοροϊδία.
  Παρόλα αυτά έχω 8.1 και είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Έχω εγκαταστήσει custom start menu. Για όποιον ενδιαφέρεται να κάνει μια αναζήτηση για classicshell, είναι πολύ καλύτερο από το απλό Start Menu που είχαν τα παλιά Win.

 • Μάνος

  Λες και χρησιμοποιείτε το Start πέρα από τερματισμός και επανεκκίνηση. Αφού ότι θέλετε να τρέχετε γρήγορα το έχετε καρφιτσωμένο στην taskbar ή στην Επ. Εργασίας βρε «κουραμπιέδες» (Χριστούγεννα έρχονται μην παρεξηγηθείτε). Δεν σας χρειάζεται πλέον το start menu των 7. Με τα 8 όλες οι σημαντικές συνδέσεις όπως πίνακας ελέγχου, διαχείριση συσκευών/δίσκων, προσθαφαίρεση προγραμμάτων κλπ… Είναι σε ένα μενού κάνοντας δεξί κλικ πάνω στο start των windows 8 ή 8.1. Μην αφήνετε την συνήθεια να γίνεται εμπόδιο στην αμεσότητα της προόδου σας όσον αφορά την τεχνολογία. Η συνήθεια προσφέρει ασφάλεια, ναι… Όπως και η φυλακή. Ασφαλής και στάσιμος. Διαλέξτε.

 • Constantinos Mp

  Εγώ με τα λίνουξ μου είμαι ικανοποιημένος με τον χρόνο εκκίνησης πολλάααααααα χρόνια τώρα… 🙂

 • Alex

  Χαχαχα σωστός! Τα linux τα έχω ως δευτερεύον λειτουργικό στο pc μου (όποτε τα χρειάζομαι ή θέλω μια αλλαγή).