Windows 8: Οι πωλήσεις πολύ μικρότερες από αυτές που περίμενε η Microsoft

Πριν από μερικές ημέρες είδαμε ότι το Microsoft Surface δεν έχει πουλήσει όσο θα περίμενε ο CEO της Microsoft, Steve Ballmer, και τώρα έρχεται μια νέα αναφορά από τον Paul Thurrott να επιβεβαιώσει ότι γενικότερα οι πωλήσεις του Windows 8 είναι προβληματικές.

Windows 8 Microsoft Store

Σύμφωνα με “εκ των έσω” πηγές του δημοσιογράφου, η Microsoft είναι απογοητευμένη από τον ρυθμό και αριθμό πωλήσεων του νέου λειτουργικού συστήματος και άτυπα κατηγορεί τους συνεργάτες-κατασκευαστές υπολογιστών ότι δεν προσφέρουν αξιόλογες συσκευές, γι’ αυτό στράφηκε μόνη της στην κατασκευή hardware (βλ. Surface tablet).

Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση, καθώς αρκετοί παράγοντες έχουν παίξει σημαντικότατο ρόλο στη μέτρια πορεία του Windows 8 μέχρι σήμερα, με πρώτο και καλύτερο αυτόν της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που δεν επιτρέπει σε οργανισμούς και μεγάλες εταιρείες να επενδύσουν σε αναβάθμιση των συστημάτων τους, όπως φυσικά και οι καθημερινοί καταναλωτές που με την πληθώρα επιλογών στο εμπόριο μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους χωρίς να χρειαστεί αναβάθμιση του υπολογιστή τους.

Σίγουρα, παίζει μεγάλο ρόλο η ριζική αλλαγή στην εμφάνιση του λειτουργικού συστήματος, το οποίο είναι ξεκάθαρο ότι “εφαρμόζεται” καλύτερα στη γενιά των touchscreen υπολογιστών, ωστόσο, είναι δύσκολο να γίνει η δραματική αυτή αλλαγή στη συνείδηση του καταναλωτή και μάλιστα τόσο γρήγορα. Επομένως, όλη αυτή η πληθώρα προσφερόμενων συσκευών (Ultrabooks, Touchscreen Laptops, Convertible Laptops, Tablets με πληκτρολόγια, Υβριδικές συσκευές κλπ.) περισσότερο μπερδεύουν το χρήστη παρά τον ωθούν στην αναβάθμιση.

Δε χρειάζεται να προτρέχουμε και να βγάζουμε γρήγορα συμπεράσματα για την επιτυχία/αποτυχία του Windows 8, άλλωστε είναι ακόμη πολύ νωρίς και κάθε τι νέο αργεί να ενσωματωθεί στην αγορά, ενώ κρατάμε και μια επιφύλαξη για την επίσημη ανακοίνωση της Microsoft που θα αποκαλύψει τον ακριβή αριθμό πωλήσεων. Πάντως, ακόμη και το αποτυχημένο Windows Vista κατάφερε να κάνει 240 εκατ. πωλήσεις…

[Winsupersite via AllthingsD]

 

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+

This entry was posted in Microsoft, Software, Windows 8 and tagged . Bookmark the permalink.
 • Αυτοί χάνουν. Έχω βάλει τα Windows 8 σε ότι PC, laptop, tablet και hybrid έχω και είμαι εξαιρετικά ευχαριστημένος. Δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το πρόβλημα, σε απλό desktop mode είναι μία πολύ πιο γρήγορη, ελαφριά και σταθερή έκδοση των Windows 7. Τα έξτρα είναι κερασάκι στην τούρτα μιας και μετά από 1-2 μέρες είναι πάρα πολύ χρήσιμα και εύχρηστα.

 • Bill Gates

  Η αληθεια είναι οτι τα windows 8 φαινονται πολυ διαφορετικά απο τα 7 με αποτέλεσμα να φοβάτε ο απλός χρήστης την αλλαγή, αλλα η μόνη τρομερή αλλαγή είναι οτι το μενου εναρξης εγίνε 1 pixel κατω γωνία αριστερά και αντι για το μενου έχουμε το νέο Metro look το οποίο είναι πιο λειτουργικό και πιο όμορφο!

 • Dim

  Οπου να ναι θα αρχίσει το γνωστό πανηγύρακι με τα updates τα service packs τις τρύπες και τις λοιπές ομορφιές της microsoft που χρεώνει ένα καράβι λεφτα για να πουλάει λειτουργικά που σέρνονται ..
  Μετα απο μαργαριτάρια τύπου ME, και Svista (μεγααααααλη επιτυχία) παίζει ο γνωστός κανόνας του βγάζω μια μάπα κάθε 2 χρόνια για να πούλησω το επόμενο.
  Θυμίζω ότι ειναι η μοναδική εταιρεία που έδινε δυνατότητα downgrade σε Xp με την προηγούμενη έμπνευση της…
  Αγοράζεις και ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ καινούργιο υπολογιστή για να κανείς downgrade ΜΠΆΣ και δουλέψει.
  Bill γερά πάρε τα λεφτα..

 • Pingback: Η Oprah εξυμνεί το Microsoft Surface στο Twitter από το ...iPad της()

 • meow

  Προσωπικα ειμαι πολυ ευχαριστημενος με τa Windows 7.

 • Pingback: Τέλος στην υποστήριξη του Windows 8 τον Ιανουάριο του 2018()

 • Pingback: Windows 1.0-Windows 8: Η ιστορία του δημοφιλέστερου OS από το 1985 μέχρι σήμερα [Video]()