Το Windows 8 θα υποστηρίζει πληθώρα αναλύσεων

windows 8

Σε νέο δημοσίευμα στην ιστοσελίδα "Building Windows 8" η Microsoft μας υπενθυμίζει ότι το επερχόμενο λειτουργικό για tablets θα είναι ανεξάρτητο από την ανάλυση των οθονών απομακρύνοντας το πρόβλημα με τις μικροσκοπικές εφαρμογές.

Το δημοσίευμα αναφέρεται στο DPI (dots per inch) και στο πως η Microsoft σκοπεύει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με το νέο Metro UI. Οι developers θα μπορούν να χρησιμοποιούν τρεις διαφορετικές κλίμακες για τα γραφικά τους στα 100 τοις εκατό, 140 τοις εκατό για HD tablets και 180 τοις εκατό για quad-XGA tablets.

Χρησιμοποιώντας vector γραφικά ή CSS3 οι εικόνες μπορούν να κλιμακωθούν χωρίς κανένα πρόβλημα σε όλες τις αναλύσεις. Με αυτόν τον τρόπο οι εφαρμογές θα μπορούν να διατηρούν σχεδόν ίδια την εμφάνισή τους σε διάφορες συσκευές με διαφορετικές οθόνες. Η ελάχιστη ανάλυση που θα υποστηρίζει το Windows 8 είναι στα 1024x768 ενώ όσοι διαθέτουν οθόνη ανάλυσης μικρότερης των 1366x768 δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη λειτουργία snap.

Η Microsoft δεν έχει θέσει κάποιο μέγιστο όριο στην υποστήριξη αναλύσεων αλλά προτρέπει τους developers να μην αμελήσουν να λάβουν υπόψιν τους τις μεγαλύτερες οθόνες για να εκμεταλλευτούν καλύτερα τον περισσότερο χώρο.

Να σημειώσουμε ότι οι αλλαγές αυτές αναφέρονται στο Metro UI και όχι στο Desktop mode του Windows 8, για το οποίο η Microsoft δεν έχει αναφέρει κάτι μέχρι στιγμής.

[via TheVerge]

Loading