Windows 8: "Desktop as a Service" δηλαδή cloud computing!

Η Microsoft έχει κρατήσει καλά κρυμμένα τα μυστικά της σχετικά με τα Windows 8, αλλά η Mary Jo Foley της ιστοσελίδας ZDnet ανακάλυψε μερικά slides από κάποια εσωτερική παρουσίαση του διαδόχου των Windows 7.

Κατά τα φαινόμενα, η Microsoft σκέφτεται να μετατρέψει τα νέα Windows από εφαρμογή desktop σε υπηρεσία "Desktop as a service (DaaS)", με άλλα λόγια να δημιουργήσει το δικό της cloud/εικονικό λειτουργικό σύστημα!

Το συμπέρασμα αυτό βγαίνει επειδή η Microsoft συμπεριλαμβάνει διάφορες τεχνολογίες "εικονικοποίησης", όπως Virtual desktop (VDI), Remote desktop, Hardware Virtualization (Hyper-V), Application Virtualization (App-V, remote apps, MED-V κ.ά), και άλλες παρόμοιες υπηρεσίες.

Έτσι, τα Windows 8 θα μπορούν να εφαρμοστούν ανάλογα με τις ανάγκες μιας εταιρίας, σε ένα ενιαίο hardware και με πλήρη συμβατότητα εφαρμογών. Αυτό σημαίνει ότι θα ανοίξει ο δρόμος και για τη δημιουργία ενός Windows App Store, όπου οι εταιρίες θα μπορούν να αγοράζουν εφαρμογές και να τις εγκαθιστούν στο "cloud", γλιτώνοντας αποθηκευτικό χώρο, χρόνο και φυσικά χρήμα!

Πραγματικά θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τι θα φέρουν τα επόμενα Windows, ενώ με αυτή την κίνηση και από πλευράς Microsoft, επικυρώνεται ότι το μέλλον ανήκει στο cloud computing!

[πηγή ZDnet]
Loading