Windows 8: Δεν θα υποστηρίζεται εγγενώς η αναπαραγωγή DVD!

Η επικείμενη κυκλοφορία της έκδοσης Windows 8 Release Preview έχει ως αποτέλεσμα να βγαίνουν στη φόρα αρκετές ειδήσεις που αφορούν λεπτομέρειες του λειτουργικού συστήματος.

Windows 8 Media

Η τελευταία ενδιαφέρουσα είδηση αφορά τα media στο Windows 8, όπου όσο περίεργο και αν ακούγεται δεν θα υποστηρίζεται εγγενώς η αναπαραγωγή DVD video (όχι data), αλλά μόνο εάν ο χρήστης αγοράσει την εφαρμογή Media Center. Βέβαια, τα DVDs θα μπορούν να παίζουν μέσω κάποιου third-party media player (π.χ. VLC).

Οι δημιουργοί του Windows 8 δικαιολογούν την απόφαση αυτή τονίζοντας ότι η χρήση DVD στους υπολογιστές βρίσκεται σε φθίνουσα πορεία και δεν αξίζει η πληρωμή δικαιωμάτων για να περιλαμβάνεται η υποστήριξη τους στο νέο λειτουργικό σύστημα. Αντ' αυτού, η προσοχή στρέφεται σε codecs όπως H.264, MP4, AAC, WMA, MP3 κλπ.

Έτσι, η Microsoft γλυτώνει ένα μεγάλο κόστος και στην πραγματικότητα δεν επηρρεάζεται ο τελικός χρήστης, αφού μπορεί να κατεβάσει μια δωρεάν εφαρμογή για την περίπτωση που θέλει να δει DVD από τον υπολογιστή του.

[via MSDN]

Loading