Σοβαρό κενό ασφαλείας στο Windows Phone Mango κλειδώνει τη συσκευή σας με ένα SMS!

Windows Phone Mango Live Tiles

Τελικά, ούτε το λειτουργικό σύστημα Windows Phone κατάφερε να γλυτώσει από τα κενά ασφαλείας, καθώς ένας αναγνώστης της ιστοσελίδας WinRumors αναφέρει (και αποδεικνύει σε video που θα δείτε παρακάτω) σοβαρό πρόβλημα της έκδοσης Windows Phone Mango που επιτρέπει την απενεργοποίηση της συσκευής με επίθεση DoS (denial-of-service) μέσω SMS.

Το κενό ασφαλείας δεν αφορά συγκεκριμένη συσκευή, αλλά γενικότερα το λειτουργικό σύστημα, και το "τρύπημα" γίνεται με την αποστολή ενός SMS, το οποίο προκαλεί επανεκκίνηση της συσκευής και απενεργοποιεί το messaging hub. Η επίθεση μπορεί να γίνει και μέσω του Facebook chat ή του Windows Live Messenger.

Επιπλέον, επηρρεάζονται και άλλα μέρη του λειτουργικού συστήματος. Για παράδειγμα, εάν έχετε τοποθετήσει κάποιον φίλο σας σε Live Tile και αυτός στείλει το εν λόγω μήνυμα στο Facebook, τότε το αυτόματο update του Live Tile θα προκαλέσει κλείδωμα της συσκευής σας!

Σε περίπτωση που σας εμφανιστεί το εν λόγω πρόβλημα, η μόνη λύση φαίνεται ότι είναι το hard reset της συσκευής σας, τουλάχιστον μέχρι να κυκλοφορήσει σχετικό patch από τη Microsoft.


Windows Phone SMS attack

[πηγή WinRumors]
Loading