"Τρύπα" στο Windows Store επιτρέπει τη δωρεάν εγκατάσταση επι πληρωμή εφαρμογών

Η Microsoft έχει αναφέρει πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν ότι κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να καταστήσει το κατάστημα εφαρμογών Windows Store ασφαλές, αλλά φαίνεται ότι σχεδόν από τις πρώτες ημέρες του Windows 8 υπάρχει ένα κενό που επιτρέπει στους χρήστες να μετατρέπουν υπό δοκιμή (trial) εφαρμογές σε πλήρεις εκδόσεις (full-paid) με πάρα πολύ απλό τρόπο.

Windows Store Cracked

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Betanews, το εργαλείο Wsservice_crk (μαζί με τα updates του και μερικά απαραίτητα patches) παρακάμπτει τη διαδικασία επαλήθευσης του Windows Store και επιτρέπει το δωρεάν κατέβασμα της πλήρους εφαρμογής σε συστήματα x86 (δεν λειτουργεί σε Windows RT).

Παρόλα αυτά, υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί. Η εφαρμογή θα πρέπει να είναι διαθέσιμη για δωρεάν δοκιμή στο Windows Store και μετά την εγκατάσταση δεν είναι εφικτό να γίνουν updates της εφαρμογής μέσω του Windows Store, παρά μόνον αν γίνει απεγκατάσταση και ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία για το δωρεάν κατέβασμα. Φυσικά, όλα αυτά τα patches μπορεί να επηρρεάσουν άλλες λειτουργίες στο σύστημα.

Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι η Microsoft γνωρίζει το κενό εδώ και αρκετές ημέρες, αλλά δεν έχει επιδιορθώσει τη ζημιά. Κάτι τέτοιες "αμέλειες" απομακρύνουν τους developers, άσχετα αν πρόσφατα ξεπέρασε τις 20.000 εφαρμογές στο κατάστημα της.

[via Betanews]

Loading