Winulator: Η εφαρμογή που τρέχει παιχνίδια Windows 95/98 σε συσκευές Android! [Video]

Όσοι περάσατε την εφηβεία σας τη δεκαετία του 90' θα είστε σίγουρα εξοικειωμένοι με τις παιχνιδάρες που κυκλοφορούσαν τότε στα PCs της εποχής (οι πρώτοι Pentium με Windows 95/98) και φυσικά καταλαβαίνετε ότι τα σημερινά smartphones/tablets έχουν απείρως μεγαλύτερες δυνατότητες για να τρέξουν αρκετά από εκείνα τα video games.

Winulator

Επομένως, θα βρείτε ενδιαφέρουσα την προσπάθεια του προγραμματιστή Dan Aloni για να φέρει στα Android smartphones/tablets παιχνίδια Windows 95/98, μεταφράζοντας τον κώδικα τους κατάλληλα για να τρέχουν σε επεξεργαστές αρχιτεκτονικής ARM (αντί x86), μέσα από την εφαρμογή Winulator.

Προσέξτε, δε μιλάμε για κλασικούς emulators παιχνιδιών DOS (υπάρχουν μερικοί), αλλά για τα βαριά χαρτιά της εποχής, όπως Caesar III, Day of the Tentacle, Larry 7, Heroes of Might and Magic κλπ.

Μια πρώτη προσπάθεια μπορείτε να δείτε στο παρακάτω video, όπου ο Dan δοκιμάζει το Caesar III σε ένα Samsung Galaxy και ένα Asus Transformer Eeepad TFT-101:

Στόχος του δημιουργού είναι να καταφέρει να ολοκληρώσει πλήρως το Winulator και να κυκλοφορήσει δωρεάν και επί πληρωμή εκδόσεις στο Google Play. Το ελπίζουμε!

[Winulator]

Loading