Η μεγαλύτερη συλλογή video games στον κόσμο πωλήθηκε έναντι $750.250

rsz_video_games_collection

Πριν από δύο χρόνια είχε πωληθεί μέσα από το eBay μια τεράστια συλλογή από περίπου 7000 video games έναντι €1 εκατ., ωστόσο, αυτή δεν ήταν η μεγαλύτερη συλλογή που έχει καταγραφεί ποτέ. Ο τίτλος πέρασε πρόσφατα στον Michael Thomasson, ο οποίος καταχωρήθηκε στο Guinness Book of World Records με μια συλλογή 11.000 τίτλων!

Μετά την καταχώρηση του αποφάσισε να βγάλει τη συλλογή σε πλειστηριασμό, ξεκινώντας από το $1, και προχθές ανακοινώθηκε ότι πωλήθηκε τελικά έναντι $750.250 μετά από 56 "χτυπήματα". Το ποσό είναι σίγουρα πολύ μικρότερο από αυτό που είδαμε προ διετίας, αλλά η συλλογή είναι σίγουρα πολύ μεγαλύτερη.

Σύμφωνα με τον Thomasson,

"Εργαζόμουν σε 7 ανεξάρτητα καταστήματα παιχνιδιών τη δεκαετία του '90 και έχω εργαστεί για μια μεγάλη αλυσίδα την τελευταία δεκαετία. Παράλληλα, ασχολήθηκα με την ιστοσελίδα Good Deal Games από το 1998 και όπως καταλαβαίνετε έχουν περάσει από τα χέρια μου χιλιάδες video games. Οποτεδήποτε προμηθευόμουν ένα παιχνίδι που δεν ερχόταν απευθείας από τον διανομέα είχα τη δυνατότητα να κοιτάξω στο απόθεμα μας και να διαλέξω το καλύτερο αντίτυπο, μαζί με το καλύτερο κουτί και εγχειρίδιο. Σχεδόν το 1/4 της συλλογής μου είναι σφραγισμένοι τίτλοι απευθείας από το εργοστάσιο παραγωγής, ενώ περισσότερα από 8300 video games έρχονται με το κουτί και το manual τους!"

Καλές οι συλλογές, αλλά για να προλάβεις να τα παίξεις όλα αυτά θέλεις 1-2 ζωές ακόμα...

[via]

Loading