Η ταχύτερη κάμερα στον κόσμο τραβά 5 τρισ. φωτογραφίες κάθε δευτερόλεπτο! [Video]

Όταν διαβάζει κανείς για τις ταχύτερες κάμερες στο κόσμο, συνήθως ο νους πηγαίνει σε αυτές που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητα μας ή το πολύ πολύ σε αυτές των επαγγελματιών φωτογράφων. Προφανώς, όμως, οι κάμερες αυτές δεν πλησιάζουν ούτε κατ' ελάχιστο σε ταχύτητα αυτές που χρησιμοποιούν οι ερευνητές για την μελέτη χημικών, φυσικών και βιολογικών διεργασιών.

Διαβάστε επίσης: Η ταχύτερη κάμερα στον κόσμο για την παρακολούθηση του καρκίνου σε πραγματικό χρόνο [Video]

Τον τίτλο, πλέον, της ταχύτερης κάμερας στον κόσμο παίρνει αυτή που κατασκεύασαν ερευνητές του Lund University (Σουηδία), η οποία έχει τη δυνατότητα λήψης 5 τρισεκατομμυριών (!) εικόνων ανά δευτερόλεπτο με αποτέλεσμα να καθιστά εφικτή την παρακολούθηση γεγονότων που συμβαίνουν μέσα σε 0.2 τρισεκατομμυριοστά του δευτερολέπτου.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η κάμερα θα τους βοηθήσει σημαντικά στη αναλυτική μελέτη των περίπλοκων χημικών αντιδράσεων που συμβαίνουν σε μοριακό επίπεδο κατά την καύση ενός καυσίμου έτσι ώστε να δημιουργήσουν την επόμενη γενιά κινητήρων, αλλά φυσικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μελέτη εκρήξεων, τυρβώδων αναφλέξων, εγκεφαλικών δραστηριοτήτων και άλλων βιολογικών διεργασιών.

Στο video που ακολουθεί θα δείτε μια δέσμη φωτός να περνά μέσα από ένα φύλλο χαρτί!

 

[via]

Loading