iOS

WWDC 2013: iOS 7, OS X Mavericks, νέα MacBook Air και Mac Pro

wwdc_13_keynote_9

H πολυαναμενόμενη εκδήλωση της Apple WWDC 2013  ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ με την εταιρεία να παρουσιάζει ένα ολοκαίνουριο iOS 7, τη νέα έκδοση OS X Mavericks αλλά και τα νέα, αναβαθμισμένα Macbook Air και Mac Pro.

iOS7Interface

Η στιγμή που περίμεναν οι περισσότεροι ήταν η παρουσίαση του iOS 7 και ομολογουμένως η Apple αυτή τη φορά έδειξε να ικανοποιεί πλήρως τις προσδοκίες των χρηστών της και με το παραπάνω. Το νέο λειτουργικό παρουσιάζεται ριζικά αλλαγμένο τόσο σε επίπεδο γραφιστικής προσέγγισης όσο -και εδώ είναι το σημαντικότερο σημείο- σε επίπεδο νέων λειτουργιών αλλά και βελτιώσεων των υπαρχουσών.

apple-ios-7

Ανάμεσα στα νέα χαρακτηριστικά του ένα νέο Control Center, βελτιωμένο Notification Center και multitasking, νέα λειτουργία Airdrop για διαμοιρασμό αρχείων μεταξύ iOS χρηστών, μεγάλη αναβάθμιση στο Find My iPhone, νέα μουσική υπηρεσία iTunes Radio και πολλά άλλα. Όλα τα νέα χαρακτηριστικά του iOS 7 θα βρείτε αναλυτικά στο iphonehellas.gr όπως επίσης και τα πρώτα ελληνικά screenshots από την iOS 7 beta έκδοση για developers.

os_x_mavericks_maps

Η Apple παρουσίασε επίσης την επερχόμενη έκδοση του OS X με τίτλο OS X Mavericks με αρκετές βελτιώσεις όπως τον ερχομό iBooks και Maps, μεγάλη αναβάθμιση σε Safari, Calendar και Notifications και νέες λειτουργίες όπως Finder Tabs, Tags, Multiple Displays και iCloud Keychain για απομνημόνευση όλων των κωδικών πρόσβασής σας. Περισσότερα για το OS X Mavericks θα βρείτε στο Macuser.gr.

tech-mac-book-air_1

Συνεχίζοντας η Apple αποκάλυψε τα νέα της μοντέλα Macbook Air με βελτιωμένη μπαταρία που διαρκεί 9 ώρες για το 11" μοντέλο και 12 ώρες για το 13", τους νέους Haswell επεξεργαστές της Intel και γραφικά HD Graphics 5000. Τα νέα Macbook Air είναι άμεσα διαθέσιμα και περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο Macuser.gr.

mac_pro_2013_3

Η έκπληξη, ίσως, της βραδιάς ήταν η επερχόμενη αναβάθμιση του Mac Pro για επαγγελματίες με έναν εντελώς νέο καινοτόμο σχεδιασμό που δεν έχει κάνει ποτέ ξανά η Apple. Tο νέο Mac Pro διαθέτει διπλή κάρτα γραφικών AMD FirePro με 6GB μνήμη, PCI Express-based Flash Storage, την επόμενη γενιά του Thunderbolt 2, νέα γενιά επεξεργαστών Xeon, γρήγορη μνήμη και υποστήριξη για βίντεο 4Κ. Με επιλογή για 12 πυρήνες Xeon E5, 40GB/s PCI Express bandwidth και 256-bit-wide floating-point instructions η ταχύτητα δεν θα αποτελέσει ποτέ πρόβλημα! Αναλυτικά όλα τα χαρακτηριστικά της νέα γενιάς Mac Pro στο Macuser.gr.

Loading