Ιδρυτής του Xbox υποστηρίζει ότι Apple TV με εφαρμογές θα κατέστρεφε τις παιχνιδοκονσόλες

O Nat Brown, ένας από τους πρώτους μηχανικούς που δούλευε στο Xbox της Microsoft το 1999, σε δημοσίευμά του στην προσωπική του ιστοσελίδα σημειώνει πως η εταιρεία χάνει μια τρομακτική ευκαιρία με το να διατηρεί κλειστή την πλατφόρμα της στους developers, κάτι που η Apple θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί για να ξεφύγει έτη μπροστά στον ανταγωνισμό.

«Για δεν  μπορώ να γράψω αύριο ένα παιχνίδι για το xBox [sic] χρησιμοποιώντας εργαλεία αξίας $100 και το υπάρχον Windows laptop μου και να το δοκιμάσω στο xBox σπίτι μου ή στο σπίτι φίλων;», γράφει ο Brown. «Γιατί να μην μπορώ μετά να το διανείμω ψηφιακά σε ένα αξιοπρεπές κατάστημα, να δώσω ένα 30 τοις εκατό μερίδιο και να γίνω πλούσιος εάν είναι καλό παιχνίδι, όπως μπορώ στο Android, στο iPhone ή το iPad;»

Στη συνέχεια ο Brown επικεντρώνεται στην εμπειρία χρήσης υποδηλώνοντας ότι το Xbox υστερεί κατά πολύ σε σχέση με το iOS. «Εάν η Apple θέλει μπορεί απλά να σκοτώσει το PlayStation, το Wii-U και το xΒox παρουσιάζοντας ένα οικοσύστημα εφαρμογών για το Apple TV. Ήδη βγάζω αρκετά χρήματα στο iOS – θα είμαι ο πρώτος που θα γράψει εφαρμογές για το Apple TV όταν μπορώ και ξέρω ότι θα βγάλω λεφτά», αναφέρει ο Brown. «Θα το έκανα και για το xBox αν ήξερα ότι θα βγάλω λεφτά».

Σημειώνει, μάλιστα, ότι παρόλο που το Apple TV δεν είναι παιχνιδο-κονσόλα έχει πουλήσει 5.3 εκατομμύρια συσκευές το 2012 με 90 τοις εκατό ετήσια αύξηση σε σχέση με το Xbox 360 που έκανε πωλήσεις 9 εκατομμυρίων το 2012 με 60 τοις εκατό ετήσια μείωση. Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το δημοσίευμά του εδώ.

Πριν λίγες μέρες o Gabe Newell της Valve σε δηλώσεις του διατύπωσε μια παραπλήσια ανησυχία ότι το Apple TV θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη απειλή για το Steambox. Αναμφίβολα το μέλλον του Apple TV είναι το App Store και οι εφαρμογές. Αυτό που μένει να δούμε είναι πότε θα αποφασίσει η εταιρεία να το κάνει και σε ποια μορφή – iTV;

[via MacUser]

Loading