Xbox One: Απαιτεί ένα online check-in κάθε 24 ώρες, χωρίς χρέωση τα used games

Xbox One Details

Όσο πλησιάζει η παρουσίαση της Microsoft για την E3 2013, τόσο αυξάνονται και οι πληροφορίες για τα ζητήματα που "καίνε" αυτή τη στιγμή το κοινό σχετικά με το Xbox One, όπως είναι το τι θα γίνει με τα μεταχειρισμένα παιχνίδια, το offline gaming και την προστασία των προσωπικών δεδομένων από τον αισθητήρα Kinect.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τη Microsoft στο νέο blog Xbox Wire, ο χρήστης θα πρέπει να συνδέεται online τουλάχιστον μία φορά κάθε 24 ώρες, έτσι ώστε να έχει πρόσβαση στα δεδομένα του και να μπορεί να παίζει offline. Σε περίπτωση που περάσει το 24ωρο, θα μπορεί να παρακολουθήσει τηλεόραση ή να δει Blu-rays και DVDs, αλλά δε θα μπορεί να παίξει.

Ο λόγος αυτού του ημερησίου online check-in είναι για να γίνεται έλεγχος από τη Microsoft για τη γνησιότητα του παιχνιδιού, για updates, αλλά και για τις υπόλοιπες δραστηριότητες του χρήστη, όπως αν έχει πουλήσει/δανείσει κάποιο παιχνίδι σε φίλο του ή τις νέες αγορές κλπ. Χμμμ...

Σε ό,τι αφορά τα μεταχειρισμένα παιχνίδια και τις μεταπωλήσεις τονίζεται ότι ΔΕΝ θα υπάρχουν χρεώσεις, αλλά για να γίνει οποιαδήποτε μεταβίβαση θα πρέπει ο αγοραστής να βρίσκεται στη λίστα των φίλων του πωλητή για τουλάχιστον 30 ημέρες και κάθε παιχνίδι θα μπορεί να ανταλλάσεται μόνο ΜΙΑ φορα.

Πάντως, το τοπίο παραμένει θολό στον τομέα των ενοικιάσεων, αφού η Microsoft πετά το μπαλάκι στην πλευρά των developers και των καταστημάτων (να αποφασίζουν μεταξύ τους αν θα επιτρέπεται η ενοικίαση), αλλά αν κρίνουμε από το σχόλιο ότι στην αρχή δεν θα επιτρέπεται η ενοικίαση/δανεισμός των παιχνιδιών μάλλον μας δείχνει ότι ακόμη δεν υπάρχει ξεκάθαρο σχέδιο.

Τέλος, η Microsoft είχε πει στην παρουσίαση του Xbox One ότι ο αισθητήρας Kinect 2.0 θα είναι ενεργός σε μόνιμη βάση (τόσο η κάμερα, όσο και το μικρόφωνο), αλλά οι αντιδράσεις του κοινού οδήγησαν στη διευκρίνηση ότι θα υπάρχουν οι επιλογές "on,off και pause". Επομένως, όταν το Xbox One είναι ανοικτό, αυτό δε θα σημαίνει ότι γίνεται καταγραφή όσων συμβαίνουν μέσα στο σαλόνι του χρήστη και ο αισθητήρας θα αντιλαμβάνεται μόνο την εντολή "Xbox, on".

Θα περιμένουμε περισσότερες λεπτομέρειες και διευκρινήσεις στην E3 2013, αλλά κάτι μου λέει ότι στη Sony τρίβουν τα χέρια τους...

[1, 23]

Loading