Xiaomi Mi QiCycle: Ηλεκτρικό αναδιπλώμενο ποδήλατο από ανθρακόνημα σε τιμή μόλις €400!

xiaomi_mi_bike_1

Έχουμε συνηθίσει πλέον να διαβάζουμε για νέα προϊόντα της Xiaomi που δεν ανήκουν στην γενικότερη αγορά των smartphones/tablets/gadgets και δεν μας προκαλεί μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι η εταιρεία παρουσίασε ένα νέο ηλεκτρικό ποδήλατο για την Κίνα. Αυτό, όμως, που εντυπωσιάζει είναι το γεγονός ότι το Xiaomi Mi QiCycle αναδιπλώνεται για να χωρά στο αυτοκίνητο και κοστίζει μόλις 2999 yuan (περίπου €400)!

Η κατασκευή του έγινε από κοινού με την Ταϊβανέζικη iRiding και για την ώρα θα πωλείται μόνο στην Κίνα στην προαναφερθείσα τιμή. Στόχος της εταιρείας είναι να καταπολεμήσει το τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα της χώρας και γι' αυτό επενδύει στην ραγδαία εξέλιξη των ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Το Xiaomi Mi QiCycle Electric Folding Bike είναι κατασκευασμένο από ανθρακόνημα και ζυγίζει μόλις 14.5kg. Είναι εφοδιασμένο με ηλεκτρική μηχανή 250W / 36V που τροφοδοτείται από 20 μπαταρίες Panasonic Li-Ion χωρητικότητας 2900mAh η καθεμία με αποτέλεσμα να προσφέρει αυτονομία 45km σε μια φόρτιση. Επίσης, όπως κάθε άλλη συσκευή της εταιρείας, ο χρήστης μπορεί να το συνδέσει με το smartphone του και μέσω της ειδικής εφαρμογής να παρακολουθεί την ταχύτητα, απόσταση, θερμίδες, χάρτη κλπ.

Σε αυτήν την τιμή είναι με διαφορά η πιο ενδιαφέρουσα περίπτωση ηλεκτρικού ποδηλάτου που έχουμε δει μέχρι σήμερα.

[Xiaomi]

 

Loading