Xiaomi: Έχει πουλήσει 110 εκατ. Redmi smartphones μέχρι σήμερα

Xiaomi-Redmi-Note-3

Είναι γνωστό ότι η Xiaomi παρουσιάζει έναν από τους ταχύτερους ρυθμούς ανάπτυξης μεταξύ των κατασκευαστών κινητών τηλεφώνων τα τελευταία χρόνια χάριν στις value-for-money προτάσεις της, με αποτέλεσμα να έχει περάσει στην κορυφή για την αγορά της Κίνας. Η εταιρεία έχει ξεκινήσει σταδιακά να επεκτείνεται επίσημα σε άλλες αγορές (βλ. Ινδία) και τώρα μας αποκαλύπτει ορισμένα πολύ εντυπωσιακά στατιστικά στοιχεία που πάντοτε βοηθούν στο χτίσιμο μιας σχέσης εμπιστοσύνης με τους υποψήφιους αγοραστές.

Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος της Xiaomi, Hugo Barra, ανακοίνωσε μέσα από το Twitter ότι έχουν πωληθεί περισσότερα από 110 εκατ. smartphones της σειράς Redmi σε όλο τον κόσμο μέσα σε τρία χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου Redmi, αριθμός που αντιστοιχεί σε 1.21 συσκευές ανά δευτερόλεπτο από τον Αύγουστο του 2013 μέχρι σήμερα. Επίσης, αποκάλυψε ότι η πλειοψηφία των αγοραστών ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 22-29 ετών, άρα παρατηρείται μεγάλη διείσδυση στην κατηγορία των πιο ενεργών χρηστών.

Ο Barra δεν έδωσε περισσότερα στοιχεία σχετικά με τη γεωγραφική κατανομή των πωλήσεων και φυσικά θα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πως πηγαίνουν τα πιο ακριβά smartphones της Xiaomi, όπως Mi 5, Mi Note κλπ. Δεν χωρά αμφισβήτηση, πάντως, ότι έχει καταφέρει να κερδίσει πολύ σημαντικό μερίδιο στην αγορά.

[Twitter]

Loading