Η Yahoo έκλεισε 20 χρόνια ζωής

yahoo_20_years

Πέρασαν κιόλας 20 χρόνια από τότε που η Yahoo μπήκε στα σπίτια μας, τουλάχιστον για όσους από εμάς πρόλαβαν την "χρυσή" εποχή των dial-up modems, και ο συνιδρυτής της εταιρείας, David Filo, γιορτάζει το γεγονός με μια σύντομη ανάρτηση του στο επίσημο blog της στο Tumblr.

Ο κ. Filo αναφέρει ότι ήθελαν απλά να βοηθήσουν τον κόσμο να πλοηγηθεί με μεγαλύτερη ευκολία στο Internet και γι' αυτό αρχικά η Yahoo λειτουργούσε ως web κατάλογος-οδηγός. Στην πορεία είδαν ότι η χρησιμότητα του μπορούσε να επεκταθεί και σε άλλους τομείς, με αποτέλεσμα στα τέλη των 90's να θεωρείται το μεγαλύτερο web portal στον κόσμο.

Από τότε μέχρι σήμερα άλλαξε σημαντικά το τοπίο και υπήρξαν πολλά σκαμπανεβάσματα, κάτι που παραδέχεται στην ανάρτηση του και ο David Filo αναφέροντας ότι στον χώρο της τεχνολογίας πρέπει συνεχώς να επαναπροσδιορίζεσαι. Πάντως, τα τελευταία χρόνια με την έλευση της Marissa Mayer στη θέση του CEO διορθώθηκαν πολλά κακώς κείμενα, η εταιρεία προχώρησε σε σημαντικές εξαγορές και σημειώνει σημαντική ανάκαμψη.

[Yahoo]

Loading