H Yahoo εξαγοράζει mobile εφαρμογή από 17χρονο έναντι $30 εκατ.!

H Yahoo ανακοίνωσε την εξαγορά της startup εταιρείας Summly η οποία βρίσκεται πίσω από την ομώνυμη mobile εφαρμογή για iPhone. Αυτό που κάνει το Summly είναι να συνοψίζει ολόκληρα ειδησεογραφικά άρθρα σε λίγες μόνο παραγράφους, ώστε ο χρήστης να τα διαβάζει εύκολα εν κινήσει.

Την εξαιρετικά επιτυχημένη εφαρμογή (στα Favorites της Apple για το 2012) ανέπτυξε ο Βρεττανός Nick D' Aloisio σε ηλικία μόλις 15 χρόνων και τώρα δύο χρόνια μετά δηλώνει πανευτυχής όχι μόνο για το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των $30 εκατομμυρίων που αναμένεται να του χαρίσει η συμφωνία, αλλά και επειδή στο εξής θα εργάζεται για λογαριασμό της Yahoo. Ο ίδιος δήλωσε:

"Ειλικρινά δεν περίμενα ποτέ κάτι τέτοιο. Το ξεκίνησα σα χόμπι και δεν ήξερα ότι θα μπορούσα να κερδίσω λεφτά από αυτό. Η ιδέα μου ήρθε καθώς διάβαζα για τις εξετάσεις μου. Συνειδητοποίησα ότι υπήρχε ένας τεράστιος όγκος πληροφοριών στο Διαδίκτυο και αυτό που έλειπε ήταν ένας αλγόριθμος που να συνοψίζει αυτομάτως τα αποτελέσματα."

Όσο για το που σκοπεύει να επενδύσει τα χρήματα του, οι μόνες αγορές που σχεδιάζει να κάνει για την ώρα είναι ένα καινούριο ζευγάρι παπούτσια Nike και ένας υπολογιστής, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα θα παραμείνουν στην τράπεζα.

[via Venturebeat]

Loading