Εντοπίστηκε malware στις διαφημίσεις του Yahoo για το "ψάρεμα" Bitcoins

yahoo_website

Η χρονιά δε φαίνεται να ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τη Yahoo, αφού όπως παραδέχτηκε η εταιρεία, από τις 31 Δεκεμβρίου μέχρι τις 3 Ιανουαρίου στην ευρωπαϊκή ιστοσελίδα της εντοπίστηκαν διαφημίσεις που περιείχαν malware με θύματα περισσότερους από 2 εκατομύρια χρήστες!

Το εν λόγω malware περιείχε το Zeus Trojan σχεδιασμένο να προσβάλει έναν υπολογιστή και να τον χρησιμοποιεί για τo "ψάρεμα" bitcoins. Πέρα από μια μικρή πτώση στην ταχύτητα λειτουργίας του, ο τελευταίος δεν παρουσίαζε κάποιο άλλο σύμπτωμα που να υποδεικνύει ότι έχει προσβληθεί από ιό.  Οι χρήστες που έκαναν κλικ στις "μολυσμένες" διαφημίσεις" μεταφέρονταν σε μια ευρεία γκάμα domains όλα εκ των οποίων συνδέονταν με μια ολλανδική διεύθυνση IP.

Σύμφωνα με την ολλανδική εταιρεία ασφαλείας Fox IT που εντόπισε το κακόβουλο λογισμικό, κάθε ώρα 27.000 χρήστες έπεφταν θύματα των προσβεβλημένων διαφημίσεων ενώ οι επιτήδειοι αποκόμμιζαν περίπου $100.000 ημερησίως.

Ωστόσο, ανεπηρέαστοι παρέμειναν οι χρήστες mobile συσκευών, Mac και αυτοί που διέθεταν τις τελευταίες εκδόσεις Java στον υπολογιστή τους.

[via]
Loading