Εγκαίνια για το νέο σύστημα σχολιασμού στο YouTube που απαιτεί λογαριασμό Google+ [Video]

youtube_new_comment_system

Στα τέλη Σεπτεμβρίου σας ενημερώσαμε ότι η Google θέλει να βάλει φρένο στα υβριστικά σχόλια στο YouTube ενοποιώντας το σύστημα σχολιασμού με τους λογαριασμούς Google+ των χρηστών, με αποτέλεσμα οι uploaders να μπορούν να διαγράψουν ή να μπλοκάρουν τους “κακοπροαίρετους”.

Το νέο σύστημα σχολιασμού έκανε σήμερα την εμφάνιση του στη δημοφιλή υπηρεσία και πλέον θα απαιτείται να συνδεθείτε με λογαριασμό Google+ για να σχολιάσετε. Επιπλέον, θα έχετε την επιλογή να βλέπετε πρώτα τα σχόλια φίλων σας ή άλλων “διακεκριμένων” σχολιαστών, καθώς επίσης και να περιορίζετε ποια σχόλια θα εμφανίζονται ανάλογα με τους κύκλους σας στο Google+ (βλ. screenshots παρακάτω).

Ποια είναι η γνώμη σας για το νέο σύστημα; Πιστεύετε ότι θα δώσει τέλος στην ανωνυμία και τα άσχετα-υβριστικά-κακοπροαίρετα σχόλια ή μήπως δίνονται περισσότερα εργαλεία στα χέρια των uploaders για να αποφεύγουν την κριτική;

[YouTube]

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+

This entry was posted in Internet, YouTube. Bookmark the permalink.
 • ImmortalWind

  Γνώμη μου: Διαφωνώ απόλυτα με την τακτική της google που θέλει (και καταφέρνει) και συνδέει ΤΑ ΠΑΝΤΑ με το google+ στο οποίο σε “υποχρεώνει” να δηλώσεις το όνομα σου και να φαίνεται παντού, θέλεις δεν θέλεις.

  Από την άλλη όμως είναι γεγονός πως το youtube έχει καταντήσει ένας βόθρος σχολίων που ο καθένας για κάποιον άγνωστο σε εμένα λόγο βγάζει τον χειρότερό του εαυτό και όλη του την χολή. Δεν νομίζω όμως πως θα τον αποτρέψει να κάνει το ίδιο αν φαίνεται το όνομά του.

  Συμπέρασμα: Το google εξελίσσεται στον μεγάλο αδελφό του ίντερνετ. Δεν είμαι υπέρ της ανωνυμίας, είμαι όμως υπέρ του ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ στην ανωνυμία.

  Το ότι δεν θέλω να googlaρει κάποιος το όνομά μου και να βρίσκει τα σχόλια που έχω κάνει στο youtube, δεν σημαίνει πως έχω κάτι να κρύψω. Σημαίνει πως δεν νομίζω ότι αφορούν όλους αυτά που έχω να πω.

  Και τελευταίο παράδειγμα, δεν νομίζω ότι νοιάζει κανέναν στο techgear που διαβάζει αυτό που γράφω πως με λένε. Και από την άλλη, δεν βρίσκω κανέναν μα κανέναν λόγο κάποιος που με googlaρει (πχ μελλοντικός εργοδότης) να βλέπει ακριβώς αυτό το σχόλιο που γράφω τώρα. Όταν κουβεντιάζουμε σε μία παρέα, ακούει αυτά που λέμε όποιος βρίσκεται στην ίδια παρέα. Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο θα έπρεπε ότι γράφουμε στο ίντερνετ να το διαβάζουν οι ΠΑΝΤΕΣ.

  Είναι καταπάτηση ελευθερίας.

 • Γιώργος Ηλίας Μπουμπούκι

  Για το πεος φίλε είναι το νέο σύστημα, και ευτυχώς ο κόσμος θα αντισταθεί και θα φάνε ένα άκυρο και θα σβουρίζουν οι βλάκες αυτοί… Κανείς δεν θέλει το google+ γιατί είναι μια αηδία και μισή… ΜΕ το έτσι γουστάρω αλλάζουν τα πάντα όλα και θέλουν και με το έτσι γουστάρω να τα επιβάλουν… Πολύ απλή λύση;;; Φεύγουμε από το youtube και πάμε σε άλλα μέσα που κάνουν την ίδια δουλειά και ακόμα καλύτερη…

 • ubuntupanther

  ” Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο θα έπρεπε ότι γράφουμε στο ίντερνετ να το διαβάζουν οι ΠΑΝΤΕΣ.” Πάμε καλά; Όταν κάνει κάποιος σχόλιο στο youtube δεν είναι δημόσιο αλλά σχόλιο σε ‘παρεάκι’; Χάθηκε κάθε λογική στην Ελλάδα της τρέλας;; Λοιπόν το νέο σύστημα σχολιασμού είναι σκάλες ανώτερο από το προηγούμενο και επιτέλους βάζει έναν φραγμό σε όλο τον ρατσιστικό και φασιστικό βόθρο που είχε επικρατήσει στο ελληνικό youtube στο θέμα του σχολιασμού. Τώρα πια δεν υπάρχει όριο στο πόσο μεγάλο θα είναι το σχόλιο, μπορείς επιτέλους να βάζεις links από άλλα sites, και αν θες τα ποστάρεις και στο g+. Το οποίο όσο κι αν δεν αρέσει σε κάποιους που έχουν συνηθίσει στον ορυμαγδό του facebook, είναι σκάλες ανώτερο και σε δυνατότητες και σε ελευθερίες σε σχέση με το facebook. Σε όποιους δεν αρέσει η google ας μην χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της. Ας πάνε με bing, facebook και skype. Ξέρουν αυτοί…Προσωπικά θα χρησιμοποιώ περισσότερο το youtube μετά και τις αλλαγές του με τις οποίες συμφωνώ.

 • Pingback: YouTube, πρόβλημα με το spam αναγνωρίζει η Google νέο σύστημα σχολιασμού()

 • Pingback: Google Plus, «δούρειος ίππος» για τη συλλογή προσωπικών στοιχείων()