Προσεχώς συνδρομές επί πληρωμή στο YouTube

Δεν είναι κρυφό ότι η Google προσπαθεί με κάθε τρόπο να αλλάξει το ύφος του YouTube, φιλοδοξώντας να στρέψει τη δημοφιλέστερη υπηρεσία video στον κόσμο προς την κατεύθυνση της συνδρομητικής τηλεόρασης. Τώρα, με εκατομμύρια χρήστες της υπηρεσίας να γράφονται κάθε εβδομάδα στα κανάλια του YouTube, ο ιντερνετικός κολοσσός εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να εγκαινιάσει συνδρομές επί πληρωμή.

Πράγματι, αυτή τη στιγμή η Google εργάζεται με δημιουργούς περιεχομένου για τη δημιουργία καναλιών που θα παρέχουν αποκλειστικό περιεχόμενο διαθέσιμο μόνο στο YouTube. Σε αντίθεση με την υπηρεσία ενοικίασης και αγοράς της εταιρείας (που διατίθεται στο Google Play), οι συνδρομητές θα έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο όσο συνεχίζουν να πληρώνουν την αμοιβή που ορίζει το εκάστοτε κανάλι. Οι τιμές που συζητιούνται κυμαίνονται μεταξύ $1-$5 το μήνα.

Προς το παρόν δε γνωρίζουμε αν η πληρωμή της συνδρομής θα απομακρύνει τις διαφημίσεις από το YouTube ούτε πώς η Google θα βρει τον τρόπο για να αποτρέψει τους συνδρομητές από τη μετέπειτα διανομή του περιεχομένου, αλλά σίγουρα μια τέτοια εξέλιξη θα έχει ενδιαφέρον.

[via Geek]

Loading