YouTube: Δοκιμάζει τη λειτουργία picture-in-picture και στη web έκδοση για να βλέπεις video και να συνεχίζεις την πλοήγηση στην υπηρεσία

Εδώ και αρκετό καιρό οι εφαρμογές του YouTube για συσκευές Android και iOS προσφέρουν στον χρήστη τη δυνατότητα να συνεχίζει την πλοήγηση στην υπηρεσία, ενώ παράλληλα παίζει κάποιο video στην κάτω δεξιά γωνία. Το ίδιο φαίνεται ότι θα συμβαίνει πολύ σύντομα και στην web έκδοση.

Όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα 9to5google, η Google έχει ξεκινήσει τις δοκιμές της λειτουργίας PiP (picture-in-picture) σε έναν μικρό αριθμό χρηστών και μέχρι στιγμής την έχουν παρατηρήσει στους web browsers Chrome και Safari σε Mac και Chrome OS. Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί ένα video και στη συνέχεια να πατήσει οπουδήποτε στο YouTube (π.χ. να γυρίσει στην αρχική σελίδα, να πραγματοποιήσει αναζήτηση) χωρίς να χάνεται ή να σταματά η αναπαραγωγή του video από την κάτω δεξιά γωνία.

Δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα λανσαριστεί σε όλους τους χρήστες, αλλά το αναμένουμε σχετικά σύντομα. Δεν αποκλείεται, πάντως, να αποτελέσει προνόμιο μόνο των συνδρομητών του YouTube Red.

[via]

Loading