YouTube: Το κόστος προεπισκόπησης των uploaded videos αγγίζει τα $37 δισ. ετησίως!

Είναι γνωστό ότι η Google αντιμετωπίζει κατά καιρούς αρκετά προβλήματα που σχετίζονται με την παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων στο YouTube, ιδιαίτερα από τα μεγάλα studios του Hollywood, παρά τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλει για να αφαιρεί τα "προβληματικά" videos.

YouTube Live Stream

Συγκεκριμένα, η Google έχει δώσει στον καθένα τη δυνατότητα να καταθέσει διαμαρτυρία για οποιοδήποτε video καταπατά τα πνευματικά δικαιώματα τους, και τις περισσότερες φορές τα videos κατεβαίνουν από το YouTube χωρίς καν να ελεγχθούν, κάτι που επίσης είναι αρνητικό.

Μία από τις λύσεις που προτάθηκε στη Google ήταν να δημιουργήσει μια ομάδα που θα ελέγχει τα videos κατά τη διάρκεια του uploading από τον χρήστη, ώστε να τα αφαιρεί προτού βγουν στον αέρα σε περίπτωση που υπάρχει θέμα πνευματικής ιδιοκτησίας.

Ωστόσο, δεδομένου ότι οι χρήστες του YouTube ανεβάζουν περίπου 72 ώρες video κάθε λεπτό της ώρας, το κόστος για να στηθεί ένας τέτοιος ελεγκτικός μηχανισμός υπολογίζεται σε περίπου $37 δισ. ετησίως. Ο υπολογισμός έγινε από την ιστοσελίδα TechDirt, η οποία θεώρησε ότι θα χρειαστούν 199.854 δικαστές, με ετήσιο μισθό $177.454 έκαστος (ο μισθός δικαστή στη Silicon Valley).

Πάντως, όσα χρήματα και αν έχει η Google, το σενάριο αυτό μοιάζει απίθανο να πραγματοποιηθεί ποτέ, καθώς μέχρι σήμερα η εταιρία δεν έχει βρει πραγματικό τρόπο να βγάλει κέρδος από τα εκατομμύρια χρηστών του YouTube, ενώ συνεχώς αυξάνονται και οι ώρες uploaded video ανά λεπτό.

[via TechDirt]

Loading