«Επιστροφή στις ρίζες» για τον Mark Zuckerberg λίγο μετά την είσοδο του Facebook στο Χρηματιστήριο

zuckerberg

Να γράφει κώδικα καθημερινά είναι ο στόχος του Mark Zuckerberg για το 2012, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα του Bloomberg. Ο CEO του Facebook, του δημοφιλέστερου κοινωνικού δικτύου στον πλανήτη, έχει απ' ότι φαίνεται «σκουριάσει» και μάλλον αποφάσισε να επιστρέψει σε αυτό που πραγματικά ξέρει να κάνει.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Feross Aboukhadijeh, πρώην εκπαιδευόμενος στη Facebook, ανέφερε ότι ο Zuckerberg είχε πρόβλημα στη συγγραφή κώδικα όταν ετοιμαζόταν το Facebook Groups το 2010. Δύο χρόνια μετά μάλλον είναι η κατάλληλη περίοδος για να επιστρέψει στις ρίζες του καθώς η εταιρεία εισήχθη στο Χρηματιστήριο πριν λίγα λεπτά.

Στα 38 δολάρια τιμολόγησε το Facebook την τιμή της μετοχής του κατά την εισαγωγή του στο χρηματιστήριο, από την οποία θα αντλήσει κεφάλαια άνω των 16 δισ. δολαρίων.

Αυτή είναι και η τρίτη μεγαλύτερη αρχική δημόσια εγγραφή (IPO) στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών και η μεγαλύτερη για εταιρεία του τεχνολογικού κλάδου.

Δεν είναι η πρώτη φορά πάντως που ο CEO του Facebook θέτει για τον εαυτό του κάποιον στόχο αφού το 2010 έμαθε Κινέζικα (Mandarin) και το 2011 έτρωγε μόνο κρέας που είχε κυνηγήσει ο ίδιος.

[via Bloomberg]

Loading