Πολεμος ανάμεσα σε Apple, Intel και Microsoft για 15 εκατ. tablets στην Τουρκία

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anatolia, πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ των Apple, Intel και Microsoft για το οποία θα εφοδιάσει τελικά 15 εκατομμύρια Τούρκους μαθητές με tablets μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Προκειμένου, μάλιστα να κλείσει το εν λόγω συμβόλαιο (γνωστό ως Fatih), οι ενδιαφερόμενες εταιρείες πρέπει να συμφωνήσουν ότι η κατασκευή τους θα γίνει εντός των συνόρων της Τουρκίας.

Κατά την επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Επικρατείας Zafer Caglayan στις ΗΠΑ, οι επίσημοι εκπρόσωποι της Apple τον ενημέρωσαν ότι η εταιρεία εξετάζει την ανάθεση της δημιουργίας αξεσουάρ για προϊόντα της Apple (καλύμματα και ακουστικά για iPad και iPhone) σε τούρκικες κατασκευαστικές εταιρείες.

Την ίδια στιγμή, η ομάδα της Microsoft σχεδιάζει να ταξιδέψει στην Τουρκία για διαπραγματεύσεις, ενώ η Intel εξετάζει το ενδεχόμενο οικοδόμησης τμήματος R&D στη χώρα. Αξίζει να σημειώσουμε, πάντως, ότι από τις τρεις εταιρείες μόνο η Apple διαθέτει ήδη tablet που μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες διδασκαλίας των μαθητών.

[πηγή bloomberg]

This entry was posted in Apple, Intel, Microsoft, Tablets. Bookmark the permalink.

Comments are closed.