10 πράγματα που μπορεί να μην γνωρίζατε για τη Microsoft!

Η Microsoft παραμένει η μεγαλύτερη εταιρία στον χώρο τον υπολογιστών εδώ και πολλά χρόνια, παρά το γεγονός ότι η Apple έχει πλησιάσει πάρα πολύ, ενώ είμαστε σίγουροι ότι οι περισσότεροι λατρεύουμε να τη μισούμε! Με αυτή την αφορμή, σας παραθέτουμε 10 ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με την εταιρία, τα οποία μπορεί να μη γνωρίζατε!

1 – Η ονομασία: Το όνομα της εταιρίας προέρχεται από το συνδυασμό των λέξεων microcomputer και software σε Micro-soft. Αναφέρθηκε για πρώτη φορά σε ένα γράμμα του Bill Gates στον Paul Allen το 1975.

2 – Ο ήχος: Ο ήχος εκκίνησης των Windows 95 οφείλεται στον πρωτοπόρο μουσικό Brian Eno και πήρε την ονομασία “Ο ήχος της Microsoft“.

3 – Η πίτσα: Παρόλο που το προσφερόμενο μενού – στις καφετερίες της – δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτό της Google, η Microsoft προσφέρει δωρεάν αφέψημα… Τα δυο πιο αγαπημένα να είναι το γάλα και ο χυμός πορτοκαλιού. Στις καφετερίες της τρέφονται καθημερινά γύρω στις 37 χιλιάδες υπάλληλοι και το πιο δημοφιλές φαγητό είναι η πίτσα!

4 – Κωδικές ονομασίες: Από την κυκλοφορία του πρώτου λειτουργικού συστήματος η Microsoft χρησιμοποιεί κωδικές ονομασίες για τα υπό ανάπτυξη προγράμματά της. Μερικές από αυτές είναι: “Longhorn”, “Lone Star” και “Vienna”. Πολύ πιθανόν η αρχική ονομασία των Windows να ήταν “Interface Manager”…

5 – The “Softie” : Είναι ο όρος που χρησιμοποιούν οι υπάλληλοι της Microsoft για να χαρακτηρίσουν τον εαυτό τους, και αναφέρεται στο μέσο υπάλληλο, ο οποίος είναι άνδρας 38 ετών με μισθό της τάξης των $106 χιλιάδων. Η εταιρία εργοδοτεί γύρω στους 88 χιλιάδες υπάλληλους με 50 χιλιάδες από αυτούς να βρίσκονται στην Αμερική. Το ποσοστό των γυναικών είναι παραδόξως χαμηλό της τάξης του 24%.

6 – Παραδόσεις επετείων: Κάθε χρόνο οι υπάλληλοι γιορτάζουν με γλυκά και κυρίως M&M’s. Σε κάθε επέτειο κάθε υπάλληλος αναμένεται να προσφέρει ένα κιλό M&M για κάθε χρόνο εργασίας.

7 – Μετοχικοί τίτλοι: Η Microsoft έχει διαχωρίσει τη μετοχή της 9 φόρες από το 1986 μέχρι σήμερα. Μια αρχική μετοχή της θα ισοδυναμούσε με 288 σημερινές μετοχές, ενώ θα άξιζε πάνω από 6 χιλιάδες δολάρια!

8 – Έργα τέχνης: Η εταιρία έχει στην κατοχή της μια τεράστια συλλογή έργων τέχνης με πάνω από 5 χιλιάδες σύγχρονα έργα τέχνης. Ένα μεγάλο μέρος αυτών των έργων εκτίθεται στα ερευνητικά της κέντρα για να μειώνει το άγχος και να αυξάνει την αποδοτικότητα των υπάλληλων της.

9 – Ερωτήσεις συνεντεύξεως: Υπάρχει μια περίεργη φήμη οτι κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων για την πρόσληψη προσωπικού, η εταιρία ρωτάει περίεργες ερωτήσεις για να αντιληφθεί των τρόπο σκέψης του ατόμου και το κατά πόσο σκέφτεται δημιουργικά… Μια από τις πιο περίεργες είναι για ποιο λόγο τα καπάκια των υπονόμων είναι στρογγυλά!

10 – Πατέντες: Η εταιρία κατέχει περισσότερες από 10 χιλιάδες πατέντες και υποβάλλει περισσότερες από 3 χιλιάδες κάθε χρόνο. Το μεγαλύτερο ποσοστό τους καλύπτει στοιχειά λογισμικού, άλλα υπάρχουν και εξαιρέσεις που αφορούν καταναλωτικά προϊόντα. Κάθε υπάλληλος που κερδίζει μια πατέντα παίρνει μπόνους $1,500, μια ξύλινη πλακέτα και ένα διακοσμητικό μαύρο κύβο όπου αναγράφεται το όνομα του, ο τίτλος και η ημερομηνία της πατέντας.

[πηγή Mashable]

This entry was posted in Microsoft, Misc and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.