2045 Initiative: Ταξίδι στην αθανασία σε 33 χρόνια από τώρα(;)

Το μυστικό της αθανασίας ισχυρίζεται ότι έχει βρει ο Ρώσος επιχειρηματίας Dmitry Itskov, ο οποίος μάλιστα έχει προσλάβει 30 επιστήμονες για να εξασφαλίσει το πολυπόθητο πέρασμα στην αιωνιότητα μέχρι το έτος 2045.

Το φιλόδοξο φουτουριστικό του σχέδιο ονομάζεται '2045 Initiative' και έχει σα στόχο τη μεταμόσχευση ανθρώπινης συνείδησης και μνήμης σε τεχνητό ρομποτικό σώμα (avatar) μέσα στις επόμενες δεκαετίες.

Και αν όλα αυτά σας ακούγονται σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας, σας ενημερώνουμε ότι είναι πέρα για πέρα αληθινά και αυτή τη στιγμή ο Itskov αναζητά χρηματοδότηση από επίδοξους "αθάνατους" έναντι φυσικά αδράς αμοιβής. Σε επιστολή που απηύθυνε σε 1.266 δισεκατομμυριούχους της λίστας του Forbes αναφέρει:

"Μέχρι τώρα επενδύατε σε επιχειρηματικά projects που θα μπορούσαν να σας αποφέρουν περισσότερα δισεκατομμύρια. Τώρα μπορείτε να χρηματοδοτήσετε την παράταση της ζωής σας στην αθανασία. Βρισκόμαστε πολύ κοντά στην ανάπτυξη της εν λόγω τεχνολογίας και σίγουρα δεν πρόκειται για επιστημονική φαντασία. Είναι στο χέρι σας να εξασφαλίσετε ότι ο στόχος θα επιτευχθεί όσο ζείτε.

Για όλους όσους ενδιαφέρονται αλλά είναι σκεπτικοί, είμαι διατεθειμένος να αποδείξω τη βιωσιμότητα του concept της κυβερνητικής αθανασίας κανονίζοντας συζήτηση με μια ομάδα από τους καλύτερους επιστήμονες στον κόσμο που δουλεύουν πάνω στο συγκεκριμένο πεδίο"

[via CBC]

Loading