Η τεράστια επιτυχία της ταινίας Avatar φαίνεται ότι ξαναφέρνει στη μόδα την 3D τεχνολογία για το 2010. Αυτό δε σημαίνει ότι θα υπάρξει παραγωγή ανάλογων ταινιών, αλλά ήδη έχουν κάνει την εμφάνιση τους στην CES 2010 διάφορα gadget σχετικά με αυτή την τεχνολογία.

Η GUNNAR Optiks ανακοίνωσε την κυκλοφορία της νέας σειράς γυαλιών high-end 3D για παιχνίδια, τα οποία θα λειτουργούν με ειδικές 3D τηλεοράσεις και οθόνες, χωρίς καμία στρέβλωση της εικόνας και με εργονομικό σχεδιασμό.

Ο Joe Croft, εκ των ιδρυτών της GUNNAR, δήλωσε:

‘’Αν και τα τυπικά 3D γυαλιά είναι φτιαγμένα από ένα λεπτό πλαστικό φύλλο, οι φακοί GUNNAR είναι έτσι κατασκευασμένοι ώστε να μην υπάρχει καμία αλλοίωση στο οπτικό αποτέλεσμα. Σκεφτήκαμε ότι έχει καταβληθεί πολύ μεγάλη προσπάθεια σχετικά με τη δημιουργία αυτής της τεχνολογίας, καθώς και για τη διανομή του υλικού στον κόσμο, ώστε ο πιο αδύναμος κρίκος σε οποιοδήποτε 3D σύστημα είναι τα γυαλιά που χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση του τελικού προϊόντος. Είμαστε περήφανοι που ανακοινώνουμε την επιτυχή δημιουργία φακών υψηλής ποιότητας για μια μοναδική οπτική εμπειρία’’.

Τα γυαλιά θα κυκλοφορήσουν αργότερα μέσα στο 2010 σε τιμή 60-100 ευρώ.

Advertisements