Η τεχνολογία 3D δεν είναι για όλους!

Η εκδήλωση IDF 2010, εκτός από τους νέους επεξεργαστές και τις νέες τεχνολογίες που μας παρουσίασε η Intel, απέφερε και μία είδηση που θα μπορούσε να φανεί πολύ σημαντική στο μέλλον. Μία από τις πρώτες ερευνήτριες της Intel, η Geneviene Bell, δήλωσε ότι ένα ποσοστό των ανθρώπων δεν μπορεί να δει τις τρισδιάστατες εικόνες, επειδή ο εγκέφαλος δεν τις επεξεργάζεται σωστά!

Για αυτό το λόγο, υπάρχουν ποικίλλες αντιδράσεις στις παρουσιάσεις συσκευών 3D, αφού ο κάθε εγκέφαλος αντιλαμβάνεται διαφορετικά την τρισδιάστατη εικόνα, με αποτέλεσμα να υπάρχει σύγχυση στις κριτικές των νέων προϊόντων. Μία άλλη έρευνα έδειξε μάλιστα ότι η τεχνολογία 3D λειτουργεί καλύτερα υπό χαμηλό φωτισμό, όπως σε μια κινηματογραφική αίθουσα, ενώ σε πειράματα που έγιναν σε pubs και σε bars τα αποτελέσματα δεν ήταν ικανοποιητικά.

Η δήλωση αυτή έγινε στο πλαίσιο μιας γενικότερης συζήτησης για την τεχνολογία 3D, στην οποία στηρίζουν και επενδύουν πολλά οι μεγαλύτερες κατασκευάστριες εταιρίες, αλλά και η βιομηχανία θεάματος. Μέχρι στιγμής, τα 3D Home Entertainment Systems έχουν καλές πωλήσεις σε ορισμένες χώρες του κόσμου, όπως έιναι η Αυστραλία, κυρίως λόγω συγκεκριμένων θεαμάτων στα οποία ταιριάζει η τρισδιάστατη εικόνα (π.χ. το Rugby).

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Home Cinema, Technology and tagged , . Bookmark the permalink.