51% των επισκέψεων σε ιστοσελίδες προέρχεται από bots

incapsula

Νομίζατε πως η ιστοσελίδα σας λαμβάνει πολλές επισκέψεις καθημερινά από ανθρώπους; Ίσως, θα πρέπει να χαμηλώσετε τις προσδοκίες σας καθώς νέα έρευνα δείχνει ότι μόλις το 49 τοις εκατό των συνολικών επισκέψεων προέρχονται από πραγματικούς ανθρώπους. Το υπόλοιπο; Bots!

Η εταιρεία Incapsula διεξήγαγε την έρευνα και βρήκε ότι το 51 τοις εκατό των επισκέψεων στις ιστοσελίδες προέρχεται από bots, δηλαδή αυτοματοποιημένους επισκέπτες.

Στον αριθμό αυτόν περιλαμβάνετε η κίνηση που προέρχεται από τις μηχανές αναζήτησης που φτάνει μέχρι και το 20 τοις εκατό. Το υπόλοιπο 31 τοις εκατό η εταιρεία ισχυρίζεται ότι έχουν σκοπό να επιτεθούν σε ιστοσελίδες με διάφορους τρόπους.

Συγκεκριμένα, το πέντε τοις εκατό προέρχεται από απευθείας προσπάθεια hacking που προσπαθούν να εγκαταστήσουν προγράμματα malware για την κλοπή πιστωτικών καρτών κτλπ. Άλλο ένα πέντε τοις εκατό προέρχεται από "scrapers" που προσπαθούν να αντιγράψουν το περιεχόμενο από ιστοσελίδες. Ένα άλλο δύο τοις εκατό προέρχεται από spam bots σε σχόλια κειμένων και forums.

Το τελευταίο 19 τοις εκατό αφορά κάποιο spyware, που για παράδειγμα μπορεί να ελέγχει κάποια ιστοσελίδα για αλλαγές ώστε να ειδοποιηθούν ανταγωνιστικές σελίδες.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε σύνολο 1,000 ιστοσελίδων που είναι πελάτες της Incapsula με έναν μέσο μηνιαίο αριθμό επισκέψεων μεταξύ 50,000 και 100,000.

via Neowin

Loading