Η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή ως το μέλλον της Ελλάδας: Τρίτη 19 Μαρτίου με ελεύθερη είσοδο

Η ψηφιακή εποχή αλλάζει τα πάντα γύρω μας με ιλιγγιώδη ρυθμό και η χώρα μας καλείται να συγχρονιστεί με τα νέα δεδομένα και τις ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις. Το Ελληνο-Σουηδικό Εμπορικό Επιμελητήριο διοργανώνει με τη συνεργασία της Σουηδικής Πρεσβείας το 5ο Επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδας-Σουηδίας με θέμα «Η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή ως το μέλλον της Ελλάδας».

Η διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Μαρτίου 2019 (ώρα έναρξης 13:00) στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, αίθουσα Level 5A (Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα).

Οι εργασίες του Φόρουμ θα εστιάσουν στις ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις, στην διάχυσή τους και τις επιπτώσεις τους στην οικονομική ανάπτυξη και στην κοινωνία. Επιπλέον θα διερευνηθούν οι εξελίξεις στην Ελλάδα, σε ότι αφορά στο επίπεδο ψηφιοποίησης, σε σύγκριση με την Σουηδία καθώς και την προοπτική επίτευξης των στόχων που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Ειδικότερα θα συζητηθούν:

  • Τα πλεονεκτήματα και οι προοπτικές επενδύσεων των επικοινωνιών 5ης γενιάς (5G).
  • Η ετοιμότητα του ανθρώπινου δυναμικού και οι νέες τάσεις στην αγορά εργασίας.
  • Η εξάπλωση της τεχνητής νοημοσύνης και της ρομποτικής.

Στο 5ο Επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδας-Σουηδίας θα συζητήσουν κορυφαίοι επιστήμονες, υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας και του πολιτικού κόσμου και διαμορφωτές των νέων τάσεων από την Ελλάδα και τη Σουηδία με ειδίκευση σε θέματα τεχνολογίας και ψηφιακού μετασχηματισμού.

Το Ελληνο-Σουηδικό Επιμελητήριο, μέλος της Διεθνούς Ένωσης Σουηδικών Επιμελητηρίων και της Ένωσης Διμερών Ελληνο-Ευρωπαϊκών Επιμελητηρίων, αντιπροσωπεύει δύο ευρωπαϊκά κράτη με μακρόχρονη οικονομική και πολιτική συνεργασία στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι δύο χώρες επιδιώκουν αφενός την εμβάθυνση των διμερών σχέσεων και αφετέρου την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της κοινωνικής συνοχής.

Η είσοδος είναι ελεύθερη κατόπιν εγγραφής στο www.Hellenic-SwedishCC.gr

Loading