Smartphones με κάμερες 64MP και 100MP θα έρθουν πριν το τέλος του 2019 σύμφωνα με τη Qualcomm

Ενδιαφέρουσες οι αποκαλύψεις του Judd Heap, επικεφαλής του τμήματος Product Management της Qualcomm, καθώς εξέφρασε την πεποίθηση πως πριν το τέλος του 2019 θα δούμε smartphones με αισθητήρες κάμερας 64MP και 100MP!

Σύμφωνα με τον κ. Heap, οι σημερινοί επεξεργαστές της Qualcomm (Snapdragon 660, 670, 710, 845 και 855) υποστηρίζουν ανάλυση έως 192MP, αλλά εάν θέλουμε πραγματικά να φτάσουμε σε τέτοια νούμερα θα πρέπει να θυσιαστούν λειτουργίες όπως οι multi-frame noise reduction και zero shutter lag. Αυτό σημαίνει ότι μια τέτοια συσκευή θα πραγματοποιούσε μια λήψη σε πολλά megapixels και έπειτα θα δημιουργούσε μια χαμηλότερης ανάλυσης συνδυάζοντας τα pixels.

Τα σημερινά smartphones με αισθητήρες 48MP ουσιαστικά συνδυάζουν 4 pixels σε ένα για να δημιουργήσουν μια εικόνα 12MP, επομένως, ένα smartphone με αισθητήρα 64MP θα δημιουργούσε εικόνα 16MP με τον ίδιο τρόπο. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τη λειτουργία των premium smartphones, όπως είναι τα Samsung Galaxy S10, Google Pixel 3 και Apple iPhone XS, τα οποία χρησιμοποιούν αισθητήρες χαμηλότερηες ανάλυσης και εκμεταλλεύονται την τεχνολογία multi-frame για να δημιουργήσουν εικόνες υψηλής καθαρότητας.

Κερασάκι στην τούρτα ήταν η αποκάλυψη του ότι το επόμενο high-end SoC της Qualcomm (λογικά Snapdragon 865) θα υποστηρίζει εγγραφή video HDR10.

Loading