Πως θα σας φαινόταν εάν το κινητό σας τηλέφωνο είχε την ικανότητα να μεταλλάσσεται σαν ένα transformerΈνας ταλαντούχος σχεδιαστής από την Ταϊβάν, o Hank Chen κατασκεύασε ένα ευέλικτο και μεταλλασσόμενο κινητό, γνωστό ως Flex Display Phone.

Flex Display Phone

Σύμφωνα με το Design Blog, η καινοτόμος αυτή συσκευή διαθέτει συρόμενη οθόνη μεγέθους 5", ικανή για να το μετατρέψει σε ένα μίνι υπολογιστή, επιτρέποντας στο χρήστη να στείλει με ευκολία τόσο e-mail όσο και μηνύματα κειμένου. Το smartphone διαθέτει επίσης ευέλικτη τεχνολογία απεικόνισης καθώς και αναγνώριση λέξεων που σε συνδυασμό με την υπερευαίσθητη οθόνη αφής κάνει το γράψιμο πραγματική απόλαυση.

"The gen-next cellphone apart from all the basic functions - such as Internet and video - also [includes] a GPS system for easy and precise navigation," εξηγεί ο Naresh Chauhan που εργάζεται στο Design Blog.

Το Flex Display Phone έχει την ικανότητα να μετατρέπει το μέγεθος της οθόνης ανάλογα από τις ανάγκες του χρήστη και να του επιτρέπει να το λειτουργεί με 3 διαφορετικούς τρόπους, π.χ. κινητό τηλέφωνο, φορητό υπολογιστή και σαν υπολογιστή tablet.

Εν τω μεταξύ ο Brad Linder του Lilliputing, δήλωσε πως με την ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας μέσα στα επόμενα χρόνια μία συσκευή σαν και αυτή είναι πολύ πιθανό να βγει στην παραγωγή.

Από την άλλη όμως διερωτήθηκε κατά πόσο οι εταιρίες είναι διαθετιμένες να κατασκευάσουν μια τέτοια συσκευή από την στιγμή που θα είναι σε θέση να συνδυάσει αλλά και να αντικαταστήσει τα κινητά τηλέφωνα, τους φορητούς υπολογιστές τους υπολογιστές tablets αλλά και τις συσκευές για GPS.

Flex Display Phone

Τελειώνοντας ο Linder καταλήγει στο συμπέρασμα ότι και να βγει σε παραγωγή μια τέτοια συσκευή, η τιμή της θα είναι εξαιρετικά υψηλή, λαμβάνοντας υπόψη τις ευκολίες που θα προσφέρει στους καταναλωτές.

Advertisements