Adobe Shadow, νέο δωρεάν εργαλείο για τον έλεγχο εφαρμογών σε διάφορες συσκευές

Adobe Shadow Sample

Όσοι έχετε ασχοληθεί με τη δημιουργία web εφαρμογών, είτε επαγγελματικά είτε από χόμπι, τότε σίγουρα έχετε συναντήσει δυσκολίες στον έλεγχο της εφαρμογής σε διαφορετικές πλατφόρμες και συσκευές, αλλά και στην επιδιόρθωση τυχόν προβλημάτων.

Γι' αυτό το λόγο, η Adobe παρουσιάζει το νέο εργαλείο Adobe Shadow, που πρακτικά σας δίνει την ευκαιρία να δείτε μια web εφαρμογή σε έναν σχεδόν απεριόριστο αριθμό συσκευών (Android tablets/smartphones, συσκευές iOS).

Στη συνέχεια, συγχρονίζετε τη συσκευή που επιθυμείτε με τον υπολογιστή σας, και όταν ανοίγετε μια ιστοσελίδα και ενεργοποιείτε το εργαλείο Shadow, τότε οι επιλεγμένες συσκευές θα "ακολουθούν" τα clicks που κάνετε, έτσι ώστε να βλέπετε εάν η εφαρμογή σας λειτουργεί άψογα σε διαφορετικές αναλύσεις, μεγέθη οθόνης κλπ.

Επιπλέον, μπορείτε ταυτόχρονα να πραγματοποιείτε αλλαγές στον κώδικα μέσα από τον web browser, για να επιδιορθώνετε τυχόν προβλήματα που παρουσιάζονται σε κάθε συσκευή ξεχωριστά.

Το Adobe Shadow αποτελεί ακόμη μία προσθήκη στα εργαλεία της εταιρίας για τη μετάβαση στην τεχνολογία HTML5 (μετά τα Edge, Muse και Wallaby), και απευθύνεται σε αυτούς που προγραμματίζουν εφαρμογές σε HTML5, CSS και JavaScript. Η εγκατάσταση του γίνεται σε Mac, Windows PC, συσκευές Android (2.2+) και iOS (4+), ενώ υπάρχει και το αντίστοιχο Chrome Extension.

Αναλυτικές πληροφορίες εδώ.

Loading