H Adobe γιορτάζει 30 χρόνια από την ίδρυσή της!

adobe

H Adobe γιορτάζει σήμερα 30 χρόνια από την ίδρυσή της το 1982, όταν οι John Warnock και Charles Geschke έφυγαν από την Xerox PARC με σκοπό να αναπτύξουν τη γλώσσα PostScript και να γράψουν τη δικιά τους ιστορία.

Αργότερα, η εταιρεία κυκλοφόρησε μερικά πολύ σημαντικά προϊόντα που ακόμα και σήμερα διαδραματίζουν σπουδαίο ρόλο στο χώρο τους. Το Adobe Illustrator, το Photoshop (που κυκλοφόρησε αρχικά το 1990 αποκλειστικά για Mac), τα αρχεία PDF, το Acrobat Reader κτλπ, τεχνολογίες που εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν καθημερινά.

Φυσικά, δεν ήταν όλα ρόδινα στην πορεία της Adobe με μεγαλύτερο και πιο πρόσφατο παράδειγμα η εμμονή της εταιρείας με το Flash σε mobile συσκευές και τη μάχη με την Apple που τελικά έχασε όταν ανακοίνωσε την παύση της υποστήριξης του δημοφιλούς plugin σε mobile συσκευές και το Android 4.1.

Ομολογουμένως, η συνεισφορά της Adobe στο χώρο των γραφικών, της φωτογραφίας, των εκδόσεων και του web design ήταν ιδιαίτερα σημαντική. Μένει να δούμε εάν η εταιρεία μπορεί να προσαρμοστεί στις επιταγές του σύγχρονου design (βλέπε HTML5) και να παραμείνει στο χώρο για άλλα 30 χρόνια.

Η εταιρεία προς τιμήν της σημερινής επετείου δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της ένα blog post με διάφορες δηλώσεις από υπαλλήλους της. Μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

Loading