Ένα video που εμφανίστηκε στο YouTube έχει προκαλέσει την έκπληξη πολλών τεχνολογικών ιστοσελίδων ανά τον κόσμο, καθώς βλέπουμε τον Πρόεδρο της Ρωσίας Dmitry Medvedev να συνομιλεί με έναν στέλεχος της εταιρίας τηλεπικοινωνιών Yota (μία από τις καλύτερες στη Ρωσία) σχετικά με ένα πρωτότυπο smartphone που φαίνεται ότι διαθέτει δύο οθόνες (εμπρός και πίσω), ενώ ακούγεται ότι χρησιμοποιεί το λειτουργικό σύστημα Android.

Βέβαια, η πίσω μοιάζει περισσότερο με μονόχρωμη οθόνη από ebook, αλλά δε μπορούμε να είμαστε σίγουροι. Στο video που ακολουθεί μας έχει βοηθήσει στη μετάφραση ο φίλος μας Δαυίδ!

Ο Medvedev ξεκινά την συζήτηση αναφέροντας το πόσο έχει προχωρήσει η τεχνολογία της κινητής τηλεφωνίας τα τελευταία χρόνια, και ρωτά τον συνομιλητή του για τις νέες εξελίξεις. Ο συνομιλητής του απαντά ότι η Yota έχει αναλάβει την κατασκευή του δικτύου 4G στη Ρωσία (υπάρχει ήδη στη Μόσχα) και με αφορμή αυτό το γεγονός θα κατασκευάσει και ένα δικό της καινούργιο smartphone, δείχνοντας του μάλιστα το πρωτότυπο! Στο τέλος, αναφέρει ότι πρώτα θα κυκλοφορήσει πρώτα στην Ταιβάν, και στη συνέχεια στη Ρωσία!

Αναμένουμε με τεράστιο ενδιαφέρον, αν και στην Ελλάδα δε βλέπουμε να γίνεται σύντομα δίκτυο 4G...

[Thanks Δαυίδ]
Advertisements