Το Android στην κορυφή της αγοράς των smartphones στην Ευρώπη

Μια νέα ανάλυση της IDC φέρνει στο φως ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία για την κίνηση στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας στην Ευρώπη, η οποία παρουσίασε συνολικά αύξηση κατά 3.2% το περασμένο έτος, με συνολικές πωλήσεις 58.7 εκατ. συσκευές για το τελευταίο τρίμηνο του 2010, εκ των οποίων τα 25.6 εκατ. ήταν smartphones (αύξηση 99.4% από το 2009).

Ωστόσο, αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο είναι η κυριαρχία του λειτουργικού συστήματος Android, το οποίο παρουσίασε αύξηση κατά 1580% μέσα σε ένα χρόνο, φτάνοντας τα 7.9 εκατ. συσκευές από 470.000 πέρυσι, κατέχοντας πλέον το 31% της αγοράς. Μάλιστα, οι εκτιμήσεις θέλουν το Android OS να περνά σύντομα στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των καταναλωτών.

Συνολικές πωλήσεις Smartphones + Featurephones

Κατά τα άλλα, η Apple με το iOS παρουσίασε άνοδο 66% σε σχέση με το 2009, χάρι στο iPhone 4, ενώ η Microsoft με το Windows Phone 7 είδε τις πωλήσεις να αυξάνονται μόλις κατά 18%, προφανώς λόγω των καθυστερήσεων και της διαφορετικής προώθησης ανάλογα με τη χώρα.

Συνολικές πωλήσεις Smartphones

Τέλος, ο μεγάλος χαμένος της ιστορίας είναι η Nokia, η οποία είδε τις πωλήσεις της να μειώνονται κατά 11% με αποτέλεσμα το μερίδιο της να πέσει από 39% σε 33%.

Περισσότερες αναλυτικές πληροφορίες εδώ.

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Android, Misc, Mobiles and tagged , , , , . Bookmark the permalink.