Σύμφωνα με μελέτη του iSupply, το λειτουργικό σύστημα της Google αναμένεται ότι θα ξεπεράσει αυτό της Apple στην παγκόσμια αγορά το 2012. Συγκεκριμένα, υπολογίζεται ότι μέχρι τότε το Android OS θα χρησιμοποιείται από 75 εκατομμύρια smartphones, ενώ το iOS από 62 εκατομμύρια, ενώ για το 2009 είναι 5 εκατ. και 25 εκατ. αντίστοιχα.

Η κύρια αναλύτρια του iSupply, Tina Teng, δήλωσε στην ιστοσελίδα TG Daily ότι:

"Μέχρι το 2012, το Android θα έχει καταλάβει το 19.4% της παγκόσμιας αγοράς, με το iOS να παίρνει το 15.9% της αγοράς., ενώ έως το 2014 το ποσοστό του Android θα φτάσει το 22.8%, και του iOS θα πέσει στο 15.3%. Το 2009, τα ποσοστά ήταν 2.7% και 13.8% αντίστοιχα"

Στη συνέχεια, η Teng εξήγησε για ποιους λόγους ανεβαίνει η δημοτικότητα του Android:

"Το λειτουργικό σύστημα ξεκίνησε την πορεία του το 2008 με πρωτότυπα μοντέλα, αλλά η ευελιξία που προσφέρει στους σχεδιαστές του hardware και το ελκυστικό μοντέλο κατανομής εσόδων, έχει κερδίσει την υποστήριξη όλων των ομάδων που ασχολούνται με αυτόν τον χώρο, συμπεριλαμβανόμενων των κορυφαίων κατασκευαστών smartphone, όπως είναι οι Motorola, Samsung, Sony Ericsson, LG, Huawei, AsusTek και ZTE"

Τέλος, για την πιθανή πτώση του iOS, δηλώνει ότι:

"Το κλειστό επιχειρηματικό σύστημα της Apple αναπόφευκτα θα περιορίσει και τις πωλήσεις της. Παρόλα αυτά, τα προϊόντα της θα παραμένουν το μέτρο σύγκρισης για όλους τους υπόλοιπους κατασκευαστές"

Advertisements