Στην Ελλάδα βλέπουμε κατά καιρούς τέτοια παραληρήματα από κληρικούς αμφιβόλου ηθικής και διανοητικής ικανότητας, αλλά είναι αλήθεια ότι δεν περιμέναμε τέτοιες δηλώσεις από τον επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Πατριάρχη Κύριλλο.

Σε συνέντευξη του στο κρατικό κανάλι Rossiya-1 της Ρωσίας, ο Κύριλλος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το Διαδίκτυο και τα gadgets, καθώς απειλούν την ανεξαρτησία και την ελεύθερη βούληση των ανθρώπων.

Κάθε φορά που χρησιμοποιείς ένα gadget, είτε σου αρέσει είτε όχι, είτε μοιράζεσαι την τοποθεσία σου, είτε όχι, κάποιος γνωρίζει ακριβώς που βρίσκεσαι, ποια είναι τα ενδιαφέροντα σου και τι φοβάσαι (χμμμ...). Αν όχι σήμερα, στο κοντινό μέλλον κάποιος θα έχει συγκεντρωμένη όλη αυτήν την πληροφορία και σκεφτείτε πόση δύναμη θα έχει στα χέρια του.

Μέχρι εδώ κανείς δεν μπορεί να του προσάψει άδικο, αλλά αν έμενε σε αυτή τη δήλωση κανείς, πιθανότατα, δεν θα του έδινε σημασία. Εδώ, λοιπόν, πιάνουν τόπο τα...μαθήματα μάρκετινγκ. Πως θα κάνουμε χαμό; Μια δόση συνωμοσίας και λίγος...Αντίχριστος αρκούν για να γίνουμε viral!

Αυτός ο έλεγχος που θα προέρχεται από ένα και μόνο μέρος υποδηλώνει την έλευση του Αντίχριστου...Ο Αντίχριστος είναι μια προσωπικότητα που θα ελέγχει τον παγκόσμιο ιστό και όλη την Ανθρωπότητα. Επομένως, όλη αυτή η δομή αποτελεί κίνδυνο

Είναι διασκεδαστικό, πάντως, πως αλλάζει μορφή ο Αντίχριστος με την πάροδο των αιώνων. Κάποτε ήταν ένα τέρας με 10 κεφάλια που πετούσε φωτιές απ' τον κ... του, αλλά από τον 20ο αιώνα και έπειτα δείχνει μεγαλύτερες τεχνολογικές ανησυχίες αφού έχει τη μορφή πυρηνικού επιστήμονα, τηλεόρασης, γενετιστή και εσχάτως....προγραμματιστή.

Σοβαρευτείτε...Ας έμενες αγαπητέ Κύριλλε στο πρώτο μισό, να πούμε κι εμείς ένα μπράβο. Νισάφι.

[via]

Advertisements