Η Apple απολογείται για τη μείωση της απόδοσης των iPhone και προσφέρει έκπτωση στην αντικατάσταση της μπαταρίας

Η ιστορία μέχρι σήμερα:

  1. Χρήστες ανακαλύπτουν πως η Apple μειώνει την ταχύτητα απόκρισης των iPhone τους (με υποχρονισμό της CPU), όταν το λειτουργικό εντοπίσει πως η συσκευή διαθέτει μπαταρία που έχει χάσει μέρος της χωρητικότητας της. Η διαδικασία πραγματοποιείται χωρίς καμία ενημέρωση προς τους χρήστες (εντωμεταξύ, ήδη από το iOS 10, το λειτουργικό της Apple διαθέτει λειτουργία ειδοποίησης για αντικατάσταση της μπαταρίας, ωστόσο φαίνεται πως αυτή ενεργοποιείται αποκλειστικά σε περιπτώσεις απόλυτης “καταστροφής” της μπαταρίας.)
  2. Η επίσημη απάντηση της Apple – που δεν ικανοποίησε ποτέ κανένα χρήστη.
  3. Ακολουθούν μαζικές μηνύσεις κατά της εταιρείας για την ενέργεια της – να μειώσει την απόδοση των iPhone χωρίς να ενημερώνει τους χρήστες.
  4. Δημόσιο απολογητικό μήνυμα από την Apple με το οποίο ενημερώνει τους χρήστες για το θέμα της μπαταρίας που έλαβε διαστάσεις χιονοστιβάδας.

Αφήνοντας στην άκρη την ιστορική αναδρομή των γεγονότων και το μάθημα περί λειτουργίας των επαναφορτιζόμενων μπαταριών, ας περάσουμε στην ουσία.

  • Η Apple ανακοινώνει πως μειώνει την τιμή αντικατάστασης μπαταρίας των εκτός-εγγύησης iPhone κατά $50 (από $79 σε $29) για όλους τους χρήστες που διαθέτουν iPhone 6 ή νεότερο iPhone με μπαταρία που χρίζει αλλαγής. Η διαδικασία/τιμή αυτή θα είναι διαθέσιμη από τα τέλη Ιανουαρίου σε όλες τις χώρες και θα διαρκέσει μέχρι τον επόμενο Δεκέμβριο του 2018, με περισσότερες πληροφορίες να αναμένονται να ανακοινωθούν στο apple.com.
  • Αρχές του 2018 θα δοθεί σε κυκλοφορία αναβάθμιση του iOS το οποίο θα παρέχει επαρκή ενημέρωση για την κατάσταση της μπαταρίας της συσκευής. Έτσι, οι χρήστες θα είναι σε θέση να ενημερωθούν για το αν η κατάσταση της μπαταρίας επηρεάζει την απόδοση της συσκευής τους.

Διαβάστε το απολογητικό μήνυμα της Apple εδώ.

Loading