Apple: Εργάζεται επάνω στην δημιουργία του δικού της AR headset με το βλέμμα στο 2020 [Φήμες]

Το ενδιαφέρον της Apple για την τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality - AR) δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά έγινε έντονα αντιληπτό με το λανσάρισμα του ARKit για το iOS 11. Το επόμενο βήμα, ωστόσο, της εταιρείας φαίνεται ότι περιλαμβάνει την κυκλοφορία του δικού της AR headset με custom λειτουργικό σύστημα το 2020.

Σύμφωνα με αναφορά του δικτύου Bloomberg, η Apple φιλοδοξεί να έχει τελειοποιήσει την τεχνολογία της μέχρι το 2019 έτσι ώστε να είναι σε θέση να κυκλοφορήσει το AR headset μέσα στο 2020. Το αυτόνομο AR headset θα διαθέτει ειδικά σχεδιασμένο επεξεργαστή και custom λειτουργικό σύστημα με ονομασία rOS που θα βασίζεται φυσικά στο iOS. Επιπλέον, φημολογείται ότι γίνονται πειραματισμοί με πληθώρα AR εφαρμογών με τη βοήθεια του HTC Vive. Εκτός από το αυτόνομο AR headset, οι μηχανικοί της Apple λέγεται ότι έχουν δημιουργήσει και μια συσκευή τύπου Gear VR, δηλαδή εκμεταλλεύεται την οθόνη και τις δυνατότητες του iPhone.

Δεν έχει γίνει γνωστό πως θα αλληλεπιδρούν οι χρήστες με το υλικό επαυξημένης πραγματικότητας, αλλά τα πονταρίσματα πέφτουν επάνω στην αναγνώριση κινήσεων του κεφαλιού, την χρήση τηλεχειριστηρίων και την εκτέλεση ενεργειών με φωνητικές εντολές που θα αναγνωρίζονται από την ψηφιακή βοηθό Siri.

[via]

Loading