Η Apple κατοχύρωσε μια πολύ ενδιαφέρουσα πατέντα σχετικά με μια οθόνη που συνδυάζει τις τεχνολογίες LCD και e-paper. Η πατέντα τιτλοφορείται “Systems and Methods for Switching Between an Electronic Paper Display and a Video Display” και ουσιαστικά πρόκειται για μια οθόνη αποτελούμενη από στρώματα LCD και e-paper, με την τοποθέτηση τους να γίνεται ανάλογα με τις ανάγκες της συσκευής.

Μια συσκευή με τέτοια οθόνη θα μπορούσε να χρησιμοποιεί είτε το ένα είτε το άλλο, ανάλογα με τη λειτουργία που επιλέγει ο χρήστης. Για παράδειγμα, θα μπορούσε να απεικονίζει video στο επάνω μισό μέρος της οθόνης χρησιμοποιώντας το στρώμα LCD, και κείμενο στο κάτω μισό χρησιμοποιώντας e-paper!

Τα πλεονεκτήματα από μια τέτοια επιλογή-χρήση αφορούν κυρίως την εξοικονόμηση ενέργειας, αφού οι οθόνες e-paper δεν απαιτούν οπισθοφωτισμό για να λειτουργήσουν. Οπότε, στην περίπτωση που ο χρήστης θέλει απλώς να πραγματοποιήσει μια κλήση ή να γράψει ένα μήνυμα, η οθόνη θα λειτουργεί αυτόματα με το ασπρόμαυρο στρώμα e-paper.

Εφαρμογή στο iPhone 5 ή για κάτι άλλο;

[πηγή CrunchGear]
Advertisements