Κατά την έναρξη του keynote της WWDC 2010, ο Steve Jobs παρουσίασε (όπως πάντα) μερικά στατισιτικά στοιχεία για το iPad, καθώς και ένα update που το αφορά.

iPad Stats

Μέχρι στιγμής, σε 65 ημέρες κυκλοφορίας το iPad έχει πουλήσει περισσότερες από 2 εκατομμύρια συσκευές, δηλαδή περίπου 3 iPad ανά λεπτό! Ακόμη, υπάρχουν 8,500 εφαρμογές αποκλειστικά για το tablet της Apple, διαθέσιμες στο iPad App Store, ενώ η κυκλοφορία του θα έχει επεκταθεί σε επιπλέον 19 χώρες μέχρι το τέλος Ιουλίου. Τέλος, έχουν γίνει περίπου 35 εκατομμύρια downloads των εφαρμογών, δηλαδή 17 ανά iPad.

iBooks

Σε ό,τι αφορά το iBooks, στις 65 ημέρες κυκλοφορίας του iPad έχουν γίνει πάνω 5 εκατομμύρια πωλήσεις ηλεκτρονικών βιβλίων (22% της αγοράς ψηφιακών βιβλίων) από το ψηφιακό κατάστημα, δηλαδή 2-3 eBooks ανά iPad. Εδώ πρέπει να αναφέρουμε και το update που ανήγγειλε ο CEO της Apple, το οποίο θα γίνει στα τέλη Ιουνίου και αφορά την υποστήριξη του format PDF, καθώς και νέα bookmarking controls στην επάνω δεξιά γωνία. Η υποστήριξη του PDF θα εγκαινιάσει ένα νέο ψηφιακό κατάστημα ειδικά σχεδιασμένο για αυτό.

iBooks - iPhone 4

Αξίζει να σημειωθεί ότι το iBooks θα υποστηρίζεται και από το iPhone 4, ενώ με μία αγορά σε οποιαδήποτε συσκευή έχετε, μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν το ίδιο βιβλίο σε κάποια άλλη συσκευή, δηλαδή με αγορά στο iPad, μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν το βιβλίο στο iPhone ή το iPod Touch.

[πηγή Engadget]
Advertisements