Τα νέα MacBook έχουν σασί από μασίφ αλουμίνιο, σημαντικά βελτιωμένη υλοποίηση γραφικών (Nvidia 9400M), και γυάλινο Multi-touch Trackpad. Η Apple έχει δημιουργήσει έναν εντελώς καινούργιο τρόπο κατασκευής για τους φορητούς υπολογιστές από ένα μασίφ κομμάτι αλουμίνιο, το οποίο "σκαλίζεται" για να γίνει το σασί του κάθε υπολογιστή. Αυτή η τεχνική προσφέρει πολύ μεγαλύτερη ανθεκτικότητα και εξαιρετικά μικρό βάρος. Είναι και πάρα πολύ φιλικά προς το περιβάλλον.

Τα νέα MacBooks προσφέρουν κορυφαία χαρακτηριστικά, και οι χρήστες τους εκτός από την καταπληκτική και μοναδική κατασκευή μπορούν να έχουν πλέον επιδόσεις στα τρισδιάστατα γραφικά και οθόνες LED με τιμές μέχρι και 700 δολάρια χαμηλότερα από ότι μέχρι τώρα (συγκριτικά με το παλιό MacBook Pro). Φυσικά δεν λείπουν τα απαραίτητα χαρακτηριστικά όπως τα WiFi (802.11n), Bluetooth 2.1, iSight, Microphone κτλ.

Τα χαρακτηριστικά:

- Unibody enclosure
- Mini DisplayPort for Video out
- NVIDIA graphics
- Instant-on LED-backlit displays
- Glass Multi-Touch trackpad with new Multi-Touch gestures

Το παλαιότερο λευκό MacBook θα συνεχίσει να πωλείται, αλλά η τιμή του θα πέσει από τα 1099 δολάρια στα 999 δολάρια (με SuperDrive), ενώ τα νέα MacBooks θα στοιχίζουν όπως φαίνεται παρακάτω:

- $1299 για το μοντέλο των 13.3" με Glossy Display, 2.0GHz, 2GB RAM, NVIDIA GeForce 9400M, και 160GB HD.
- $1599 για το μοντέλο των 13.3" με Glossy Display, 2.4GHz, 2GB RAM, NVIDIA GeForce 9400M, και 250GB HD.

Τέλος φαίνεται, εκ πρώτης όψεως, ότι δεν υπάρχει θύρα Firewire στα νέα φορητά! Μήπως η Apple ετοιμάζει έναν μετατροπέα από Gigabit Ethernet σε Firewire 400/800;

[via Technews.gr]
Advertisements